Foto: F64
Uzvaras šī gada pēdējās Latvijas Basketbola līgas (LBL) pirmās divīzijas turnīra spēlēs ceturtdien izcīnīja "Ventspils" un "Liepājas Lauvas".

Pārliecinošāko panākumu izdevās izcīnīt turnīra līdervienībai "Ventspils", kas savā laukumā ar rezultātu 85:60 (24:11, 15:18, 24:17, 22:14) pieveica komandu "Jelgava".

Šajā mačā uzvarētājiem rezultatīvākais ar 29 gūtajiem punktiem bija Mārtiņš Meiers, bet Mārtiņš Laksa izcēlās ar 13 punktiem.

Tikmēr "Jelgavas" komandā Kristaps Kanbergs iekrāja 23 punktus, bet desmit punktus pretinieku grozā sameta Artūrs Dušelis.

Savukārt "Liepājas Lauvas" daudz saspringtākā cīņā ar 83:75 (26:26, 19:18, 26:13, 12:18) izbraukumā uzvarēja biznesa augstskolas "Turība" komandu.

Uzvarētājiem pa 12 punktiem guva Jānis Timma un Artūrs Bricis, kurš izcīnīja arī 12 atlēkušās bumbas, bet 13 punkti bija Mārtiņa Kravčenko rēķinā.

"Turības" komandā tikmēr ar 18 punktiem izcēlās Krists Pīternieks, bet Jānis Dilevka iekrāja 16 punktus.

Vienīgā komanda, kas LBL pirmās divīzijas čempionātā pašlaik cīnās bez zaudējumiem, ir "Ventspils" - astoņas uzvaras astoņās spēlēs. Valsts čempioni "VEF Rīga" tikmēr astoņās cīņās tikuši pie septiņiem panākumiem, kas dod otro vietu kopvērtējumā.

Stabilā kopvērtējuma trešajā vietā ar desmit uzvarām 13 spēlēs atrodas "Valmieras" vienība, bet pa sešām uzvarām 13 mačos tagad ir "Jelgavas, "Latvijas Universitātes" un "Liepājas Lauvu" basketbolistiem. Savukārt pa četrām uzvarām 13 spēlēs izcīnījušas "Turība" un "Jūrmala/Fēnikss".

Tikmēr bez panākumiem pagaidām cīnās tikai Latvijas U-18 izlase, kas zaudējusi astoņās līdzšinējās spēlēs.

LBL pirmās divīzijas regulārajā čempionātā "VEF Rīgu" un "Ventspili", kas startē Eirokausu turnīrā, kā arī U-18 izlasi gaida divu apļu sacensības (pa 16 spēlēm), bet pārējās vienības savā starpā izspēlēs vēl divus apļus (katrai komandai - 26 spēles).

Izslēgšanas turnīrā sistēma būs tāda pati kā aizvadītajā sezonā - piedalīsies sešas labākās komandas, tiks izspēlēti ceturtdaļfināli, pusfināli un finālsērijas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!