Foto: AP/Scanpix/LETA
ESPN žurnālists Adrians Vožnarovskis sociālajā vietnē "Twitter" izziņojis, ka par maiņas darījumu vienojušās Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) komandas Losandželosas "Clippers" un Filadelfijas "76ers", saulaino Kaliforniju pametot "Clippers" līderim Tobiasam Harisam.

Filadelfija vēl šajā maiņā ieguvusi Harisa tuvo draugu Bobanu Marjanoviču un Maiku Skotu, kamēr pretim sūtījusi Landriju Šametu, Vilsonu Čandleru, Maiku Muskalu un četras nākotnes drafta izvēles.

Hariss līdz šim aizvadījis savu skaitliski produktīvāko sezonu, vidēji spēlē izceļoties ar 20,7 punktiem un 7,9 atlēkušajām bumbām "Clippers" komandas labā. Filadelfija jau būs piektā komanda, kurā uzbrucējs paspējis uzspēlēt savā septiņarpus sezonu ilgajā NBA karjerā.

Tikmēr par Losandželosas kluba galvenajiem ieguvumiem var uzskaitīt nākotnes drafta izvēles, no kurām divas komandai pienāksies ikvasaras foruma pirmajā kārtā. Losandželosa iegūs pašas Filadelfijas 2020. gada drafta izvēli, kā arī Maiami "Heat" 2021. gada izvēli.

Pēdējā no izvēlēm tādējādi turpina savu ceļu apkārt līgai. Sākotnēji Maiami klubs to aizmainīja uz Fīniksu, lai savā komandā iegūtu slovēņu saspēles vadītāju Goranu Dragiču.

"LA Times" žurnālists Brads Tērners savukārt ziņo, ka Losandželosas "Lakers" komandā nokļuvis Redžijs Buloks, pret kuru apmaiņā uz Detroitu nosūtīts ukraiņu basketbolists Svjatoslavs Mihailuks.

NBA maiņu liegums stāsies spēkā ceturtdien, 7. febuārī 22.00 vakarā pēc Latvijas laika. Līdz šim darījumu, kura rezultātā Dalasas "Mavericks" nokļuva Kristaps Porziņģis, var uzskatīt par skaļāko maiņu pirmslieguma pēdējā nedēļā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!