Foto: AP/Scanpix/LETA

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) regulārā čempionāta spēlē ar iespaidīgu "triple double" un jaunu kluba rekordu izcēlās Rasels Vestbrūks, bet Vašingtonas "Wizards", spēlējot joprojām bez savainotā Dāvja Bertāna, ar 132:124 pieveica Indianas "Pacers".

"Wizards" ar šo uzvaru turpina pakaļdzīšanos pēc ceļazīmes uz "play off" kvalifikācijas kārtu. "Wizards" šis bija otrais panākums pēc kārtas, bet pirms tam Dāvja Bertāna komandai bija astoņas neveiksmes deviņās spēlēs.

Vestbrūks sasniedza savu 16."triple double" sezonā, gūstot 35 punktus, izdarot 21 rezultatīvu piespēli un izcīnot 14 atlēkušās bumbas. NBA zvaigzne, aizvadot tikai 38 spēli ASV galvaspilsētas komandā, spējis labot kluba rekordu "triple double" rādītājā. Kluba līdzšinējais rekords piederēja Darelam Vokeram, kurš 1987.-1991. gadam 15 "triple double" sasniedza 283 spēlēs.

Tāpat Vestbrūks kļuvis par pirmo spēlētāju NBA vēsturē, kurš "triple double" sasniedzis ar vismaz 35 punktiem un 20 rezultatīvām piespēlēm.

Vēl uzvarētājiem 26 punktus guva Rui Hačimura, bet ar 18 punktiem savā debijā "Wizards" rindās izcēlās Čandlers Hatčinsons. "Pacers" no zaudējuma neglāba arī lietuvieša Domanta Saboņa 35 punkti un 11 atlēkušās bumbas, bet 26 punktus zaudētājiem vēl guva Malkolms Brogdons.

Citā mačā Milvoki "Bucks" ar 105:129 zaudēja Losandželosas "Clippers". "Bucks" rindās joprojām debiju gaida Rodions Kurucs, kurš savainojuma dēļ nebija iekļauts pieteikumā mačam.

"Bucks" rindās kārtējo reizi neapturams bija Jannis Adetokunbo, kurš guva 32 punktus un izcīnīja sešas atlēkušās bumbas, bet 24 punktus zaudētājiem guva Džrū Holidejs. "Clippers" rindās četri basketbolisti guva vismaz pa 20 punktiem katrs, tādējādi ieliekot pamatus komandas uzvarai – 25 punkti Markusam Morisam, Kavai Leonards guva 23 punktus, izcīnīja deviņas atlēkušās bumbas un izdarīja astoņas rezultatīvas piespēles, 21 punktu guva Luks Kenards, bet 20 punkti Redžijam Džeksonam.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!