Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) kluba Dalasas "Mavericks" vācu zvaigzne Dirks Novickis pēc aizvadītiem treniņiem kopā ar talantīgo latvieti Kristapu Porziņģi neskopojās ar komplimentiem Ņujorkas "Knicks" spēlētājam, uzsverot, ka Porziņģis ir talantīgāks par viņu šajā vecumā.

Porziņģis jūlijā uzsāka treniņus ar Latvijas basketbola izlasi, bet jau tad bija zināms, ka jūlija beigās un augusta sākumā viņš dosies uz Johannesburgu, kur notiks labdarības spēle basketbola popularizēšanai Āfrikā. Porziņģis šajā mačā spēlēs pasaules izlasē, kur viņa komandas biedrs ir pieredzes bagātais Novickis. Jau sezonas laikā latvietis neslēpa, ka starpsezonā vēlētos ar viņu kopā patrenēties, un tagad viņam ir šāda iespēja.

Pēc treniņiem Novickis un Porziņģis sniedza kopīgu interviju NBA. Novickis neslēpa, ka pirms pāris gadiem jau iedevis latvietim savu telefona numuru, ja vajag kādu palīdzību, jo viņš ļoti labi zinot, cik grūti ir pirmie gadi pēc aizbraukšanas no Eiropas. Salīdzinot ar sevi pirms daudziem gadiem, Novickis norādīja, ka Porziņģis ir talantīgāks par viņu šajā vecumā. Novickis uzsvēra, ka latvietis var iemest gan no tālmetienu, gan pustālo metienu, un viņš ir ļoti daudzpusīgs, kas sagādā problēmas pretiniekiem.

Savukārt Porziņģis intervijā norāda, ka viņam daudz dod šie kopējie treniņi ar Novicki. Porziņģis jokojot piebilda, ka šajās dienās nekautrēsies traucēt Novicki līdz apnikumam.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!