Foto: F64
Pašreizējais Valsts policijas šefs Valdis Voins, kurš ir viens no diviem kandidātiem Latvijas Basketbola savienības (LBS) prezidenta amatam, uzskata, ka iespējas vadīt basketbola saimniecību būtu jauns izaicinājums un arī iespējas.

Sarunā viņš norādīja, ka LBS vadībā būs jānodarbojas ar menedžmentu un vadību un nebūs "jāskrien un jāmet".

Voins, kurš janvārī pametīs Valsts policijas priekšnieka amatu un turpmāk vadīs ostas policiju, pastāstīja, ka nolēmis kandidēt, jo iepriekš kā viens no vadītājiem darbojies policijas basketbola klubā, turklāt amats LBS būtu viņam jauns izaicinājums un jaunas iespējas.

"Tā basketbola saimniecība ir pietiekami liela. Šeit šī organizācija vairāk ir menedžments un vadība, un man jau neviens neliek skriet un spēlēt. Man ir jāorganizē un jāpārliecina cilvēki, lai atbalstītu basketbolu," sacīja Voins, kurš pastāvīgi sekojot basketbola norisēm.

Pašlaik basketbola saimniecībā esot pietiekami daudz problēmu, ko risināt. Pirmām kārtām jāatjauno treneru korpuss, jāpanāk treneru ieinteresētība un jāstrādā ar jauno spēlētāju izaugsmes iespējām. Tāpat esot jādomā par augsta līmeņa sacensību organizāciju, lai popularizētu spēli.

"Galvenais ir jaunatnes basketbols - treneru piesaiste, izglītība un basketbola attīstība reģionos, lai būtu pamats augstākiem Latvijas basketbola sasniegumiem", piebilda VP priekšnieks.

Tāpat ir jādomā, kā tribīnēs atgūt skatītājus. "Mēs pašlaik redzam, ka interese nav izcila. Nu ja brauc Eirolīgas komandas un zāles ir pustukšas, tad kaut kas īsti labi nav," viņš atzina.

Attiecībā uz pieaugušo izlasēm ir jābūt skaidrai vīzijai par to, kādi apstākļi tiek piedāvāti spēlētājiem, kas aicināti spēlēt izlasēs: "Lai tie nosacījumi ir un radīti attiecīgi apstākļi, un tad vienoties, ko mēs gaidām no spēlētājiem atpakaļ."

Viņa redzējums par basketbola attīstību drīzumā tiks ievietots LBS mājaslapā.

Voins arī nedomā, ka viņam būtu problēmas savienot amatus ostas policijā un LBS. "Tās ir savienojamas lietas - basketbola savienība ir sabiedriska organizācija. Nav likuma ierobežojumu amatu savienošanai," norādīja Voins.

Jau ziņots, ka LBS prezidenta amatam līdz pirmdienai, kas bija pēdējais termiņš, pieteikušies divi kandidāti. Uz LBS prezidenta amatu kandidē Voins, ko izvirzījusi Eiropas Jaunatnes basketbola līga, un Gulbenes novada Bērnu un jaunatnes sporta skolas direktors Normunds Aizpurs.

Decembrī LBS valde pieņēma līdzšinējā LBS prezidenta Ojāra Kehra paziņojumu par atkāpšanos no amata nepilnu gadu pirms LBS statūtos noteiktā pilnvaru laika beigām un noteica, ka LBS biedru ārkārtas pilnsapulce tiek sasaukta 2011.gada 2.februārī.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!