Foto: AFP/Scanpix

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) komanda Goldensteitas "Warriors", kurā spēlē arī latvietis Andris Biedriņš, no Attīstības līgas izsaukusi centra pozīcijas spēlētāju Džeremiju Taileru.

Līdz ar to 20 gadus vecais Tailers kļuvis par tiešo Biedriņa konkurentu.

Šosezon Tailers "Warriors" komandas sastāvā piedalījies 14 NBA regulārā čempionāta spēlēs, kurās vidēji guvis 1,9 punktus un izcīnījis 1,0 atlēkušo bumbu.

Februāra nogalē "Warriors" nosūtīja Taileru uz NBA Attīstības līgu, kur viņš spēlēja Dakotas "Wizards". Šī kluba rindās viņš piecos mačos vidēji guva 15,6 punktus, izcīnīja 7,8 atlēkušās bumbas un bloķēja 1,4 pretinieku metienus.

Pagājušā gada NBA jauno spēlētāju draftā Taileru ar kopējo 39.numuru izvēlējās Šarlotes "Bobcats", kas uzreiz tiesības uz basketbolistu atdeva "Warriors" vienībai.

Kā ziņots, Biedriņš savu iesildīto vietu "Warriors" sākumsastāvā šobrīd atdevis Ekpem Jūdo. Latvietis no rezervistu soliņa uzsācis iepriekšējās divas vienības spēles, bet kluba galvenais treneris Marks Džeksons publiski izteicies, ka plāno Jūdo vietu sākumsastāvā atvēlēt līdz pat sezonas beigām.

Pats Biedriņš intervijā laikrakstam "San Francisco Chronicle" atzinis, ka neiebilst pret šādu trenera lēmumu, ja tas palīdzēs "Warriors" komandai tikt pie uzvarām.

Biedriņš šosezon laukumā pavada vidēji 16 minūtes, kas ir mazākais vidējais spēles laiks viņa karjerā. Šajā laikā latvietis vidēji gūst 2,0 punktus un izcīna 4,2 atlēkušās bumbas. Punktus Biedriņš nav guvis jau piecās spēlēs pēc kārtas.

NBA Rietumu konferences kopvērtējumā "Warriors" ar 15 uzvarām 35 spēlēs šobrīd ieņem 13.vietu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!