Foto: AP/Scanpix/LETA

Nacionālā basketbola kluba (NBA) Goldensteitas "Warriors" pārstāvji aizvien vairāk uztraucas, vai 2021./2022. gada sezonas ievadā viņiem būs pieejams uzbrucējs Endrjū Viginss, kurš atteicies tikt vakcinēts pret Covid-19, ziņo medijs "San Francisco Chronicle".

NBA regulārā sezona tiks uzsākta 19. oktobrī, un līgas vadība nav izvirzījusi uzstādījumu, ka tās spēlētājiem jābūt vakcinētiem. Taču gadījumā, ja vietējā jurisdikcija atļauj arēnu apmeklēt tikai vakcinētiem cilvēkiem, spēlētājam jāgūst reliģiska vai medicīniska rakstura izņēmums, lai piedalītos savas komandas mājās spēlēs.

Sanfrancisko pilsētā noteikts, ka tādiem masu pasākumiem kā NBA spēlēm 18 000 vietu ietilpīgajā "Chase Center" nepieciešama pilna vakcinācija. Ar līdzīgām prasībām saskaras Ņujorka, kur bāzētas "Knicks" un "Nets" vienības.

NBA piešķirs Viginsam reliģisku izņēmumu, uz saviem avotiem atsaucas "San Francisco Chronicle", bet Sanfrancisko ir tiesības šo lēmumu neņemt vērā. Sanfrancisko publiskās veselības departaments medijam atklājis, ka konkrēto situāciju nekomentēs, bet savu nostāju paustu publiski, ja Viginss patiešām tiktu pie izņēmuma tiesībām.

"Warriors" komanda deviņas no pirmajām 12 regulārās sezonas spēlēm aizvadīs mājās, ieskaitot 21. oktobra sezonas atklāšanas maču pret Losandželosas "Clippers" vienību. Kanādietis, kurš šosezon pelnīs 31,5 miljonus ASV dolāru pirms nodokļiem, par katras spēles izlaišanu atteiktos no 350 tūkstošiem dolāru.

Viginss šī gada martā izteicās, ka negrasās tikt vakcinēts, bet publiski nav skaidrojis savus iemeslus. "Warriors" klubs nesen pat piemeklēja Viginsam speciālistu, kurš saprot problēmas saistībā ap cilvēku nevēlēšanos tikt vakcinētiem. Daktere basketbolistam stāstījusi par sev zināmiem cilvēkiem, kuri cietuši un miruši no Covid-19, taču 26 gadus vecais sportists nav mainījis savu nostāju, zināms medijam.

2014. gada draftā ar pirmo numuru izvēlētais uzbrucējs "Warriors" komandai pievienojās 2020. gadā, kad tika iemainīts no Minesotas "Timberwolves" vienības. Kopš šīs pārejas viņš izmainījis savu karjeru, pagājušajā sezonā ar 18,6 punktiem vidēji spēlē esot otrs rezultatīvākais "Warriors" vienības basketbolists.

Goldensteitas komanda šosezon cer atgriezties līgas spēcīgāko komandu pulkā. Šādā līmenī tā nav spēlējusi kopš 2018./2019. gada sezonas, kad tā NBA finālā piekāpās Toronto "Raptors" komandai.

Komanda gan ir gatava sezonu uzsākt bez Kleja Tompsona, kurš mačos nav piedalījies kopš šīs finālsērijas un šobrīd atgūstas no Ahilleja cīpslas savainojuma, centra Džeimsa Vaizmena un, iespējams, arī Viginsa.

Šobrīd apmēram 85% NBA basketbolistu ir vakcinēti pret Covid-19, ziņojis medijs ESPN.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!