Foto: USA Today Sports

Šīs sezonas pirmajā duelī starp iepriekšējo trīs gadu Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) finālistēm pirmdien Goldensteitas "Warriors" komanda ar rezultātu 99:92 (24:28, 22:16, 25:23, 28:25) savā laukumā apspēlēja Klīvlendas "Cavaliers".

Viss mačs aizritēja līdzvērtīgā cīņā, izšķirošajam brīdim esot pusotru minūti pirms pamatlaika beigām, kad Klejs Tompsons pie rezultāta 92:92 realizēja tālmetienu. Turpinājumā visi "Cavaliers" mēģinājumi bija neveiksmīgi, samierinoties ar zaudējumu Ziemassvētku mačā, kaut arī vēl 26 sekundes pirms beigām viesi zaudēja vien ar trim punktiem.

Uzvarētājiem attiecīgi 25 un 24 punktus sameta Kevins Durants un Tompsons.

Savukārt "triple-double" savāca Dreimonds Grīns, kuram bija 12 punkti, 12 atlēkušās bumbas un 11 rezultatīvas piespēles, kļūstot vien par sesto spēlētāju vēsturē, kurš šādu statistiku savācis Ziemassvētku mačā.

NBA čempioniem joprojām nevar palīdzēt Stefans Karijs.

Tikmēr "Cavaliers" rindās ar 31 punktu un 18 atlēkušajām bumbām izcēlās Kevins Lavs, kamēr Lebrons Džeimss guva 20 punktus.

Šajā pavasarī NBA finālsērijā "Warriors" pieveica "Cavaliers" ar 4-1, turklāt tā bija labāka savstarpējā duelī arī 2015.gada finālā.

"Warriors" ar 26 uzvarām 33 spēlēs ieņem otro vietu Rietumu konferences kopvērtējumā, atpaliekot no Hjūstonas "Rockets", bet "Cavaliers" vienība guvusi 24 panākumus, kas dod trešo vietu Austrumu konferencē, esot aiz Bostonas "Celtics" un Toronto "Raptors".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!