Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Latviešu superzvaigznes Kristapa Porziņģa pārstāvētā Vašingtonas "Wizards" komanda naktī uz pirmdienu zaudēja cerības sasniegt Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) "play-in" turnīru, kamēr zaudējumus turpina piedzīvot Dāvis Bertāns un Dalasas "Mavericks".

"Wizards" svētdien viesos ar 109:118 (31:34, 30:19, 18:33, 30:32) piekāpās Porziņģa kādreizējam klubam Ņujorkas "Knicks", kam tā bija ceturtā uzvara pēc kārtas. Saslimšanas dēļ latvietis šajā cīņā nepiedalījās, kamēr "Wizards" šis bija desmitais zaudējums pēdējo 13 spēļu laikā. Vašingtona spēlēja bez saviem līderiem Bredlija Bīla, Kaila Kuzmas un Porziņģa.

Ar šo neveiksmi Vašingtona zaudējusi iepriekš vairs tikai teorētiskās izredzes iekļūt "play-in". Komandai 78 spēlēs ir 34 uzvaras, kas dod 11. vietu Austrumu konferencē. Četrus mačus līdz regulārās sezonas beigām tā no desmitajā vietā esošās Čikāgas "Bulls" atpaliek par četru panākumu tiesu.

Sezonu Porziņģis oficiāli noslēgs Lieldienās - 9. aprīlī pulksten 20:00 pret Hjūstonas "Rockets".


Svētdienas mačā "Wizards" labā 29 punktus iemeta Korijs Kisperts sasniedzot savas NBA karjeras rezultativitātes rekordu, bet 16 punktus pievienoja Džonijs Deiviss. Savukārt "Knicks" rindās pa 27 punktiem Džeilenam Bransonam un Kventinam Graimsam.

Trešo zaudējumu pēc kārtas svētdien tikmēr piedzīvoja "Mavericks", kas izbraukumā ar 130:132 (29:37, 37:33, 25:24, 32:29, 7:9) pagarinājumā piekāpās Atlantas "Hawks".

Bertāns laukumā pavadītajās 4:54 minūtēs pie punktiem netika - abi tālmetieni lidoja grozam secen. Latvieša kontā divas atlēkušās bumbas, viena piezīme un +/- rādītājs +5.

"Mavericks" komandā Kairijs Ērvings atzīmējās ar 41 punktu, bet 22 punkti Lukam Dončičam. Savukārt mājinieku labā 25 punkti Dežontem Marejam, kamēr Tre Jangs atzīmējās ar 24 punktiem un 12 rezultatīvām piespēlēm.

Vien 0,4 sekundes līdz pamatlaika beigām uzvaru Dalasai varēja nodrošināt Džavals Makgī, taču viņš trāpīja tikai vienu no diviem soda metieniem, novezdams dueli pagarinājumā (123:123). Savukārt tajā uzvaru 1,8 sekundes pirms beigām "Hawks" vienībai ar diviem precīziem soda metieniem nodrošināja Jangs, kamēr Dončičs nerealizēja pēdējo sekunžu izmisuma raidījumu.

"Mavericks" ar 37 uzvarām 79 mačos rietumos ieņem 11. vietu, no "play-in" zonas atpaliekot par vienu panākumu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!