ULEB Eirolīgas komandas vienojušās sezonu turpināt, Krievijas klubiem mājas spēles aizvadot neitrālā teritorijā, ziņots līgas mājaslapā. Savukārt Kauņas "Žalgiris" kluba ģenerālmenedžera Paula Motiejūna ieteikums boikotēt spēles pret Krievijas klubiem nav guvis atsaucību no nevienas citas Eirolīgas komandas, kā arī var sagādāt Lietuvas vienībai diskvalifikāciju, raksta medija "basketnews.com" žurnālists Pauļus Motiejūns.

Ceturtdienas vakarā pēc Krievijas armijas iebrukuma Ukrainā visas paredzētās Eirolīgas spēles ar Krievijas klubu līdzdalību tika pārceltas. Savukārt kaimiņvalsts Lietuvas klubs Kauņas "Žalgiris" oficiāli paziņoja, ka boikotēs visas izbraukumā paredzētās spēles pret Krievijas klubiem.

"Mēs arī visām Eirolīgas komandām piedāvāsim ideju boikotēt atlikušās spēles pret Krievijas klubiem," izteicās Motiejūns.

Ideja prezentēta piektdien aizvadītajā sapulcē, kurā attālināti piedalījās visu 18 komandu pārstāvji. Motiejūns bija vienīgais cilvēks, kurš ierosināja papildu sankcijas pret Maskavas CSKA, Sanktpēterburgas "Zeņit" un Kazaņas "UNICS" komandām.

Motiejūna ierosinātās idejas gan nav izpelnījušās atzinību no nevienas citas Eirolīgas komandas, raksta Urbons.

Savukārt līga piektdien publicējusi paziņojumu, kurā skaidro, ka pieņēmusi lēmumu visas Krievijas teritorijā plānotās spēles pārcelt uz citām valstīm. Spēles ar Krievijas klubu līdzdalību viesu lomā norisināsies, kā iepriekš paredzēts, savukārt svētdien gaidāmais mačs Maskavā starp CSKA un "Barcelona" komandām šobrīd ir atcelts.

Eirolīga uzsver, ka analizēs citas alternatīvas un nosūtīs plānu apstiprināšanai līgas akcionāru valdei.

"Basketnews.com" gan ziņo, ka Motiejūns negrasās mainīt savu nostāju. "Žalgiris" komanda tādējādi apņēmusies izlaist 25. martā un 8. aprīlī gaidāmās spēles pret CSKA un "Zeņit" komandām.

Eirolīgas noteikumi paredz, ka spēles izlaišanas gadījumā komandai pienākas tehniskais zaudējums ar rezultātu 0:20, kā arī var tikt piešķirts no 100 līdz 200 tūkstošiem eiro liels sods. Atkārtots pārkāpums var noslēgties ar līdz trim sezonām ilgu diskvalifikāciju un naudas sodu no 200 līdz 300 tūkstošiem eiro.

Kauņas klubs vēl nav publicējis oficiālu paziņojumu. "Žalgiris" ir viena no 11 komandām, kas pārstāv līgas akcionāru valdi un Eiropas spēcīgākajā klubu turnīrā startē ar pastāvīgu licenci.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!