Foto: EPA/Scanpix/LETA

Piektdienas vakarā piekto uzvaru pēc kārtas ULEB Eirolīgā izcīnījusi Kauņas "Žalgiris" komanda, kas izbraukumā ar 72:68 (16:18, 18:20, 14:13, 24:17) pieveica savainotā Latvijas izlases basketbolista Jāņa Strēlnieka pārstāvēto Pirejas "Olympiacos" vienību.

Spēli pārliecinošāk iesāka mājinieki no Pirejas, kuri diezgan ātri sasniedza septiņu punktu pārsvaru. Neviena no komandām gan neguva lielāku pārsvaru par desmit punktiem līdz trīs minūtes līdz trešās ceturtdaļas beigām Zaka Ledeja soda metieni panāca rezultātu 50:39 "Olympiacos" labā.

Kauņas vienība atbildēja ar 14-1 izrāvienu, kas tai pēc ilgāka perioda ļāva sagrābt vadību ceturtās ceturtdaļas sākumā. Lai gan Briante Vebers vēl trīs minūtes līdz spēles beigām ar savu 26. punktu Pirejas komandai vadību atguva, spēles beigas veiksmīgāk aizvadīja viesi, kuri izcīnīja ārkārtīgi svarīgu uzvaru cīņā par izslēgšanas spēlēm.

Rezultatīvākais "Žalgiris" basketbolists bija Ārons Vaits, kurš izcēlās ar 14 punktiem, bet 13 "ači" Brandona Deivīsa kontā.

Mājinieku rindās līdera lomu uzņēmās Vebers, kurš, Strēlniekam un Vasilim Spanulim spēli noraugoties no malas, pretinieku grozā sameta 26 punktus. Nikola Miļutinovs savukārt izcēlās ar 18 punktiem un 12 atlēkušajām bumbām.

Jānis Strēlnieks pirms mēneša Pasaules kausa kvalifikācijas mačā guva kājas muskuļa plīsumu un laukumā vēl nav atgriezies.

Pēc šīs spēles "Žalgiris", "Olympiacos", kā arī Milānas "Olimpia" un Telavivas "Maccabi" komandas izcīnījušas 14 uzvaras 29 spēlēs.

Pateicoties savstarpēju spēļu bilancei, tieši "Žalgiris" ieņem astoto vietu turnīra tabulā, ar kuru kā pēdējo var iekļūt Eirolīgas izslēgšanas spēlēs. Pārējās vienības ierindojas no devītās līdz vienpadsmitajai pozīcijai, kas pienākas Strēlnieka pārstāvētajam "Olympiacos" klubam.

"Žalgiris" komanda pēdējā regulārās sezonas spēlē ceturtdien 4. aprīlī viesosies Madridē pie spāņu granda "Real", kas šobrīd ieņem trešo vietu Eirolīgā. "Maccabi" izbraukumā jātiekas pret turnīra līderiem Stambulas "Fenerbahce", "Olimpia" Turcijas lielpilsētā cīnīsies pret ceturtajā vietā esošo "Anadolu Efes" vienību, bet Pirejas "Olympiacos" uzņems pēdējā vietā esošo Latvijas izlases basketbolista Žaņa Peinera pārstāvēto Stambulas "Darussafaka".

Jau vēstīts, ka Stambulas “Darussafaka” vienība piektdien izpalīdzēja pārējām pretendentēm uz izslēgšanas spēlēm, ar 92:87 (14:27, 30:23, 21:17, 27:20) pārspējot Minhenes “Bayern”. Peiners laukumā pabija vien divas minūtes, kas ir basketbolista mazākais spēles laiks šosezon, un punktus neguva.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!