Foto: DELFI

Par Lietuvas basketbola kluba Kauņas "Žalgiris", ko pārstāv latviešu saspēles vadītājs Kaspars Vecvagars, galveno treneri oficiāli kļuvis bijušais Lietuvas izlases spēlētājs Šarūns Jasikēvičs, vēsta portāls "delfi.lt".

Aizvadītajā nedēļā no "Žalgiris" galvenā trenera amata tika atlaists Gintars Krapiks, lai arī viņa vadībā Kauņas komanda Lietuvas čempionātā piedzīvojusi tikai vienu zaudējumu, bet Eirolīgā iekļuvusi otrajā kārtā. Jasikēvičs kļuva par viņa vietas izpildītāju, bet trešdien viņš apstiprināts galvenā trenera amatā.

Ar Jasikēviču noslēgts līgums uz divarpus sezonām.

2014.gadā Jasikevičs noslēdza savu karjeru, un sāka strādāt par Kauņas "Žalgiris" galvenā trenera palīgu.

Karjeras laikā lietuviešu saspēles vadītājs četras reizes uzvarējis ULEB Eirolīgas turnīrā. Tāpat 2003.gadā Jasikēvičs palīdzēja Lietuvai uzvarēt Eiropas čempionātā, kā arī 2007.gadā izcīnīt bronzas godalgas. Savukārt 2000.gadā viņš kopā ar Lietuvas valstsvienību tika pie olimpiskās bronzas.

Lietuvietis kļuva par 2003.gada Eiropas čempionāta vērtīgāko spēlētāju, bet 2005.gadā - par ULEB Eirolīgas finālčetrinieka turnīra vērtīgāko basketbolistu. Karjeras laikā viņš uzvarējis Slovēnijas, Spānijas, Izraēlas, Grieķijas, Turcijas un Lietuvas čempionātos.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!