Foto: FIBA
Latvijas basketbola treneris Kristaps Zeids kļuvis par VTB Vienotās līgas kluba Saratovas "Avtodor" galvenā trenera vietas izpildītāja Vladislava Konovalova asistentu, informē komanda.

30 gadus vecais Zeids otro sezonu vada Saratovas "Avtodor-2" komandu, kas spēlē VTB Vienotajā jaunatnes līgā, bet pēc "Avtodor" galvenā trenera Gordona Heberta atbrīvošanas no amata latvietim vismaz uz laiku būs iespēja strādāt kluba pirmajā vienībā.

"Avtodor" ar astoņām uzvarām 19 spēlēs turnīra tabulā ieņem astoto vietu. Tiesa, pēdējās 12 cīņās saratovieši izcīnījuši tikai trīs uzvaras, no kurām divas bijušas mājās pret novājinātajām Tallinas "Kalev"/"Cramo" un Minskas "Cmoki" vienībām.

Čempionāta izslēgšanas spēlēs iekļūst astoņas labākās vienības. Saratovas komandai regulārajā sezonā vēl jāaizvada piecas spēles. Tai uz papēžiem min Mareka Mejera pārstāvētā Permas "Parma", kā arī Roberta Štelmahera, Akseļa Vairoga un Jāņa Kaufmaņa pārstāvētā Tallinas "Kalev"/"Cramo" komanda.

Zeids "Avtodor" jauniešus sāka trenēt 2019. gada decembrī, iepriekšējā sezonā palīdzot komandai izcīnīt piekto vietu. Šajā sezonā Zeida vadītie jaunieši uzvarējuši 18 no 42 cīņām, kas turnīra tabulā dod devīto pozīciju.

Pirms tam 2019./2020. gada sezonā Zeids tika atbrīvots no "Liepājas" galvenā trenera amata, vēju pilsētas vienību vadot nepilnus piecus mēnešus.

Zeids bija arī Mārtiņa Gulbja asistents basketbola klubā "Jūrmala" un "Valga"/"Valka" komandas galvenais treneris.

2019. gada vasarā speciālists vadīja Latvijas U-20 izlasi Eiropas čempionātā. Zeids iepriekš bijis galvenā trenera asistents U-16 un U-17 meiteņu izlasēs, kā arī U-16 puišu komandā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!