Foto: F64

Spānijas komanda Žironas "Spar Citylift" trešdien kļuva par Latvijas kluba "TTT Rīga" pretinieci Starptautiskās Basketbola federācijas (FIBA) Eirolīgas pamatturnīra apakšgrupā.

Žironas komanda Turcijas pilsētā Izmitā notikušajā kvalifikācijas spēlē ar rezultātu 76:54 (19:13, 12:15, 21:14, 21:12) pārspēja Rumānijas vienību Sfintu Georges "ACS Sepsi SIC".

Uzvarētājām ar 17 punktiem atzīmējās Sonja Vasiča, bet pretiniecēm 24 punkti bija Rebekai Gārdnerei.

Bez "TTT Rīga" komandas un Žironas "Spar Citylift" C grupā spēlēs arī titulētā Krievijas vienība Jekaterinburgas UGMK un Itālijas klubs Skio "Famila". Žironas vienība pie sevis uzņems pirmā apļa miniturnīru.

Jau ziņots, ka Latvijas basketboliste Kristīne Vītola trešdien guva 20 punktus, taču ar to nebija gana, lai viņas pārstāvētā Ungārijas komanda Miškolcas DVTK svinētu uzvaru un iekļūtu pamatturnīrā.

DVTK ar rezultātu 68:85 (17:19, 15:21, 14:24, 22:21) gana pārliecinoši piekāpās vietējai "Belediyespor" komandai, kas iekļuva Eirolīgas pamatturnīrā.

Vītola laukumā pavadīja 33 minūtes un 53 sekundes, grozā raidot septiņus no 15 divpunktu metieniem, vienu no

Izmitas komanda pamatturnīra A grupā spēkosies ar Elīnas Babkinas pārstāvēto Orenburgas "Nadežda", Kurskas "Dinamo" (abas - Krievija) un Salamankas "Permfumerias Avenida" (Spānija). Tikmēr Miškolcas basketbolistes starptautisko sezonu turpinās FIBA Eirokausā.

B grupā spēles uzņems Turcijas komanda Stambulas "Fenerbahce", kurai pretī stāsies Prāgas ZVVZ USK (Čehija), Lionas ASVEL (Francija) un Gundara Vētras trenētā Gdiņas "VBW Arka" (Polija). Savukārt C grupā Ungārijas pilsētā Šopronā vietējā "Sopron" spēkosies ar Anetes Šteinbergas pārstāvēto Stambulas "Galatasaray" (Turcija), kā arī diviem Francijas klubiem - Buržas "Tango" un "Basket Landes".

Pirmā apļa spēles notiks no 29.novembra līdz 5.decembrim, bet otrā apļa mači varētu notikt no 17. līdz 23.janvārim.

FIBA valde septembrī lēma, ka Eirolīgas turnīrā tiks mainīts izspēles formāts. Šāds lēmums pieņemts, vērtējot Covid-19 izplatību Eiropā, kā arī par prioritāti nosakot spēlētāju un pārējo iesaistīto personu drošību.

Jaunā izspēles kārtība nosaka, ka kvalifikācijas turnīrs notika vienā pilsētā ar vienu spēli. Savukārt grupu turnīrā komandas tiks sadalītas četrās grupās pa četrām katrā.

Katras grupas divas labākās komandas iekļūs ceturtdaļfinālā, bet trešo vietu ieguvējas neturpinās cīņu līmeni zemākajā Eirokausā. Tikmēr ceturtdaļfināla spēles notiks vienā arēnā, komandām aizvadot tikai vienu spēli. Ceturtdaļfināli plānoti 14.-20.martā.

Ceturtdaļfināla uzvarētājas turnīru turpinās "Final 4".


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!