Foto: DELFI

Latvijas sieviešu basketbola izlase pirmdien otrajā pārbaudes spēlē pret Grieķiju labāk cīnījās aizsardzībā, nekā to paveica svētdien, kad abas valstsvienības tikās pirmo reizi, pēc dueļa uzsvēra izlases galvenais treneris Ainars Zvirgzdiņš.

Kā zināms, Latvijas basketbolistes pārbaudes mačā pirms 2015.gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīra pirmdien ar 74:57 (18:10, 16:21, 21:13, 19:13) savā laukumā pārliecinoši pieveica Grieķijas valstsvienību, kuru vada bijušais Latvijas izlases galvenais treneris Georgs Dikeulaks.

"Salīdzinot ar svētdienas maču, šodien sastāvā bija piecas jaunas spēlētājas, tāpēc komandai nebija viegli saprasties," pēc pirmdien aizvadītā dueļa sacīja Zvirgzdiņš. "Šķiet, ka šī spēle bija labāka. Labāk nocīnījāmies aizsardzībā, un tas ir pats galvenais. Ja būs aizsardzība, uzbrukums atnāks."

"Šodien īpaši veiksmīgi darbojāmies, kad laukumā bija divas centra spēlētājās - Zane Tamane un Zenta Meļņika. Zane mums var palīdzēt gan pieredzē, gan savā nosvērtībā - viņa komandā ir kā saistviela. Savukārt Zentai joprojām nepieciešams adaptēties ātrajā spēlē, jo pieņemu, ka klubā viņa nav tik ātri spēlējusi. Cerams, viņai tas izdosies," pauda Zvirgzdiņš.

Izlases galvenais treneris uzskata, ka valstsvienībā vēl nepieciešams spēles sistēmas pilnveidot uz centra spēlētājām.

"Šogad būsim diezgan gara komanda, tomēr ļoti svarīgas būs arī mazās spēlētājas, jo centra uzbrucējas citādāk netiks apgādātas ar bumbām," atzina Zvirgzdiņš.

Kā ziņots, svētdien "Arēnā Rīga" notikušajā mačā Latvijas izlase tika pie panākuma ar 73:68.

Otrdien komandas Olimpiskajā sporta centrā (OSC) Rīgā tiksies trešo reizi.

Pēc šiem mačiem Latvijas vienība 30.maijā un 4.jūnijā Lietuvā spēkosies attiecīgi ar Ķīnu un Lietuvu.

Jūnijā sieviešu valstsvienība startēs Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīrā, par ceļazīmi uz finālu cīnoties ar Itālijas, Igaunijas un Portugāles izlasēm. 2015.gada Eiropas čempionātā varēs piedalīties grupas uzvarētājas, kā arī piecas labākās otro vietu ieguvējas no sešām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!