Foto: AP/Scanpix

2016. gada Eiropas futbola čempionāta jeb EURO 2016 D grupas noslēdzošās kārtas spēlēs Horvātija atspēlējās un ar 2:1 (1:1) uzvarēja pašreizējo čempioni Spāniju, bet Turcija ar 2:0 pieveica Čehijas valstsvienību.

Horvātija līdz ar uzvaru nodrošināja pirmo vietu D grupā un izlēgšanas turnīrā tiksies ar kādu no trešo vietu ieguvējām citās grupās, bet Spānija kā otrās vietas ieguvēja tagad 1/8 finālā spēlēs ar Itāliju. Tikmēr Turcija ar šo uzvaru pietuvojās iekļūšanai 1/8 finālā.

Turcijas uzvara vietu 1/8 finālā nodrošināja Ziemeļīrijai, kas sev ir garantējusi vienu no četrām labākajām trešo vietu ieguvējām grupās.

Horvātijas futbolisti ar šo uzvaru pārtrauca Spānijas futbola izlases rekordu sērijas Eiropas čempionāta finālturnīros. Horvāti pārtrauca spāņu 734 minūšu "sauso" sēriju, kā arī sagādāja spāņiem pirmo zaudējumu kopš 2004. gada 20. jūnija, kad EURO 2004 grupu turnīrā Spānija piekāpās Portugālei.

Spānijas futbolisti pirmie guva vārtus, kad jau septītajā minūtē savus trešos vārtus EURO 2016 guva Alvaro Morata. Pirmā puslaika pēdējās sekundēs skaisi horvātu uzbrukumu noslēdza Nikola Kaliničs, apsteidzot spāņu aizsargus. Savukārt uzvaru Horvātija izrāva mača izskaņā, kad ātrā pretuzbrukumā bumbu vārtos raidīja Ivans Perišičs.

$duelID=451;$eventID=13;include '/www/htdocs/sport/includes/articleincludes/starVote/vote.inc' ?>

Tikmēr Turcijas izlase ar rezultātu 2:0 (1:0) D grupas pēdējā spēlē pārspēja Čehijas valstsvienību, kas turkiem vēl dod cerības iekļūt astotdaļfinālā, taču viņiem jāgaida atlikušo grupu turnīra spēļu rezultāti.

Turcijas izlasi spēles 10. minūtē vadībā izvirzīja Buraks Jimazs, kurš pēc labas Emres Mora piespēles no gaisa raidīja bumbu vārtos. Pēc tam Čehija pārņēma spēles kontroli, taču nespēja savas iespējas izmantot.

Otrajā puslaikā čehu pārsvars vairs nebija tik izteikts, lai arī bumbu viņi kontrolēja nedaudz vairāk. 65. minūtē pēc standartsituācijas izspēles Ozans Tufans no labas pozīcijas raidīja bumbu tuvējā vārtu "devītniekā". Atlikušajā laikā labākas izdevības gūt vārtus bija turkiem, taču rezultāts tā arī nemainījās.

Portāls "Delfi" piedāvāja maču teksta tiešraidi.

$duelID=449;$eventID=13;include '/www/htdocs/sport/includes/articleincludes/starVote/vote.inc' ?>

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!