Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Eiropas futbola čempionāta finālturnīra spēles laikā sirds apstāšanos pārdzīvojušais Dānijas izlases pussargs Kristians Ēriksens publiskojis fotogrāfiju no slimnīcas, pateicoties par izrādīto atbalstu smagajos brīžos.

"Sveiciens visiem. Milzīgs paldies par sirsnīgajiem un fantastiskajiem sveicieniem no visas pasaules. Tas man un manai ģimenei nozīmē ļoti daudz. Ņemot vērā apstākļus, ar mani viss ir kārtībā. Man joprojām ir jāiziet vairākas pārbaudes slimnīcā, bet jūtos labi. Tagad varēšu atbalstīt Dānijas izlases čaļus nākamajos mačos. Spēlējam visai Dānijai," sociālajos tīklos ierakstījis pats futbolists.

Šī ir pirmā reize, kad Ēriksens pats publisko informāciju par sevi. Pēc notikušā Ēriksens bija sazinājies ne tikai ar savu ģimeni un tuviniekiem, bet arī ar komandas biedriem Dānijas izlasē un Milānas "Inter" rindās. Pirmdien Ēriksens ar aģenta starpniecību publiskoja, kā jūtas pēc dramatiskā atgadījuma. "Paldies visiem. Es nepadošos. Tagad es jūtos jau labāk, bet man ir jāsaprot, kas īstenībā notika."


Sestdien, 12. jūnijā, "Euro 2020" mačā starp Dāniju un Somiju pirmā puslaika izskaņā laukuma labajā malā Ēriksens devās pretī bumbai, ko saņemt pēc izmestā auta. Tajā brīdī dāņu pussargs sāka grīļoties un pēc brīža jau gulēja zālājā.

"Viņš bija aizgājis," vēlāk sabiedrībai atklāja Dānijas izlases ārsts Mortens Besens. "Mēs sākām viņu reanimēt, mums to izdevās izdarīt. Cik tuvu bijām, lai viņu zaudētu? Es to nezinu, bet mēs viņu atgriezām pēc vienas defibrilācijas. Tas notika diezgan ātri."

Besens vēl stāstīja, ka Ēriksenam slimnīcā tiek veikti testi, kas varētu sniegt atbildes par notikušo. " Viņa sirds atkal pukst. Līdz šim veiktie testi izskatās lieliski. Mums nav skaidrojuma, kāpēc tā notika," sacīja Dānijas izlases ārsts.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!