Foto: LETA

Latvijas basketbola izlases uzbrucējs Dāvis Bertāns pēc uzvaras "Eurobasket 2017" spēlē pret Krievijas valstsvienību atzina, ka pirmajā puslaikā dažbrīd bija ļoti grūti savaldīt emocijas, jo cīņas gaita bija saraustīta un spēle nevedās.

Jau vēstīts, ka Latvija izlase savā ceturtajā spēlē Eiropas čempionātā ar rezultātu 84:69 pārspēja Krievijas izlasi, izcīnot trešo uzvaru un sagādājot krieviem pirmo zaudējumu. Dāvis Bertāns šajā mačā guva deviņus punktus, no kuriem sešus sameta otrajā puslaikā, kad Latvija veica izrāvienu.

"Otrajā puslaikā atspēlēties un izcīnīt uzvaru ir lieliska sajūta. Mēs zinām, ka varam spēlēt uzbrukumā, bet šī uzvara dot pārliecību, ka varam spēlēt arī aizsardzībā. Visi lieliski nocīnījās, bet tagad mums rītdiena ir brīva un ceturtdien ir vēlā spēle, tā kā būs daudz laika atpūsties," pēc spēles žurnālistiem teica Bertāns.

"Spēles sākumā bumba mums īsti nekustējās, bet otrajā puslaikā bumba kustējās uz vienu, uz otru pusi un Krievijas aizsardzība pajuka. Tā kā mums metieni nekrita, bija jāmeklē citas iespējas," skaidroja uzbrucējs.

Spēles pirmajā pusē par sevi bieži lika manīt tiesneši, kuri vairākās epizodēs pieņēma strīdīgus lēmumus. Jau puslaikā četras piezīmes bija sakrājis Kristaps Porziņģis, bet trīs – Dairis Bertāns. Dāvis Bertāns stāstīja, ka otrajā puslaikā izdevās tiesnešus izslēgt no savām domām, un viņš koncentrējās tikai spēlei.

"Emociju savaldīšana katram ir individuāla, treneris tur nevar palīdzēt, jo viņš nav laukumā tajā brīdī. Spēles pirmajā daļā dažos brīžos bija grūti savaldīt emocijas, arī pašam spēle īsti negāja, tāpēc emocijas aizgāja nepareizā virzienā, taču otrajā puslaikā mēs visu izdarījām pilnīgi pareizi. Ar tiesnešiem nerunājām un uz viņiem neskatījāmies, darījām tikai savu darbu. Es koncentrējos uz savu spēli," viņš stāstīja.

Lai palielinātu cerības uz pirmo vietu D apakšgrupā, Latvijai Krieviju vajadzēja uzvarēt ar vismaz 17 punktu pārsvaru, tāpēc pirms Dāvja Bertāna soda metieniem divas sekundes pirms mača beigām Ainars Bagatskis pieprasīja minūtes pārtraukumu, lai izskaidrotu spēlētājiem sadarbību. To gan realizēt neizdevās.

"Mača beigās vajadzēja gūt vēl divus punktus, tāpēc treneris uzzīmēja sadarbību, lai es aizmestu garām soda metienu, mēs izcīnītu bumbu un gūtu punktu. Es perfekti aizmetu garām, ne vienmēr izdodas izcīnīt bumbu pēc garām aizmesta soda metiena. Labākais garām aizmestais metiens manā dzīvē," smaidot teica Bertāns.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!