Foto: DELFI
Nupat Slovēnijā notikušajā Eiropas čempionātā triumfējusī Francijas basketbola izlase pirmdien pagarinājusi līgumu ar tās galveno treneri Vensānu Kolē, vēsta Francijas Basketbola federācija (FFBB).

Kā ziņots, par Eiropas čempionvienību svētdienas vakarā pirmoreiz vēsturē kļuva Francijas izlase, kas titula cīņā ar rezultātu 80:66 (19:22, 31:12, 18:16, 12:16) pieveica Lietuvas valstsvienību. Francija jau iepriekš bija tikusi pie septiņām Eiropas čempionāta godalgām, bet zeltu izcīnījusi pirmoreiz vēsturē.

Savukārt pirmdien FFBB nāca klajā ar paziņojumu, ka ar treneri pagarinājusi līgumu uz trim gadiem. Tas nozīmē, ka Kolē Francijas izlases galvenā trenera amatā būs līdz 2016.gada Riodežaneiro olimpiskajām spēlēm.

Kolē pie Francijas valstsvienības stūres stājās 2009.gadā, palīdzot 2011.gada Eiropas čempionātā tai tikt pie sudraba godalgas, bet divus gadus vēlāk jau saņemt arī augstākā kaluma godalgu.

Trenera Kolē vadībā Francijas izlase ir aizvadījusi 90 mačus, kuros izcīnītas 64 uzvaras.

Kā ziņots, spēlē par trešo vietu iepriekšējo divu Eiropas čempionātu spēcīgākā vienība Spānija ar 92:66 sagrāva Horvātiju.

Latvijas izlase turnīru noslēdza 11.vietā, tomēr palika tikai viena panākuma attālumā no sacensību ceturtdaļfināla. Latvijas izlase Eiropas čempionātā piedalījās jau devīto reizi pēc neatkarības atgūšanas. Iepriekšējos piecos Eiropas čempionātos valstsvienība nebija spējusi izkļūt no apakšgrupas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!