Foto: F64

Komanda, kurai kādā spēlē škietami neko nevajag, ir visbīstamākā, pirms Eiropas čempionāta izšķirošās otrā posma spēles E grupā pret Beļģijas valstsvienību saka Latvijas basketbola izlases galvenais treneris Ainars Bagatskis.

Spēle Ļubļanā sāksies pulksten 15:30, bet jau no pulksten 15:00 portāls "Delfi" lasītājiem piedāvās ekspertu studiju ar Edgaru Buļu un Artūru Šēnhofu. Šoreiz studijas viesis - pazīstamais basketbola treneris Ziedonis Jansons.

Kas ir Beļģijas basketbols? Ko gaidīt no teorētiski vājākas vienības? Kā beļģi nokļuva otrajā posmā? Vai lietuvieši palīdzēs Latvijai iekļūt ceturtdaļfinālā? - par visu eksperti diskutēs pirms basketbola spēles. Diskusija arī spēles pārtraukumā un pēc mača. "Delfi" lasītājiem būs iespēja uzdot savus jautājumus ekspertiem vai izteikt trāpīgas piezīmes, sūtot tās uz "Twitter" kontu @Delfilv un #EuroBasket.

"Beļģijas komandai pēdējā mačā it kā neko nevajag, bet tādi pretinieki ir visbīstamākie. Pretinieki spēlēs savam un līdzjutēju priekam, nepiesārņojot galvas ar domām par spēles svarīgumu. Tādā noskaņojumā var parādīt vislabāko sniegumu," atgādina dzīves pieredzi Bagatskis. "Beļģiem pieredzes netrūkst. Skaļākie vārdi, protams, ir Spānijas līgā spēlējošajiem – spēka uzbrucējam Aleksam Ervelam un saspēles vadītājam Samam Van Rosomam, bet labākajās spēlēs punktu guvums sadalījās diezgan līdzīgi uz daudziem spēlētājiem. Beļģiem patīk pozicionāls basketbols, bet labākie rezultāti tika sasniegti spēlēs, kurās izdevās ātrie uzbrukumi."

"Atkārtošos vēlreiz – mūsu panākuma atslēgas vārds ir "pacietība". Jāsaprot, ka šādas spēles nevar uzvarēt pirmajā ceturtdaļā. Aizsardzībai jābūt daudz kvalitatīvākai, nekā spēlē ar Franciju, savukārt uzbrukumā nedrīkstam steigties. Jo vairāk spēlēsim pieci pret pieci, jo lielākas būs mūsu izredzes," piebilst treneris.

Pēc Bagatska teiktā, vairākiem spēlētājiem ir dažādas veselības problēmas, bet visi ir gatavi spēlēt.

Latvijas izlasei, lai iekļūtu Eiropas čempionāta ceturtdaļfinālā, jāuzvar Beļģija un jācer uz Lietuvas panākumu spēlē pret Ukrainu. Jebkurā citā variantā ceturtdaļfinālā iekļūs Ukraina, bet pirms pēdējiem mačiem no E grupas vietu nākamajā kārtā jau nodrošinājušas Serbija, Francija un Lietuva.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!