Foto: DELFI
Latvijas basketbola valstsvienība Eiropas čempionāta "mazajā pusfinālā" par 5.-8. vietu trešajā ceturtdaļā ieguva 17 punktu pārsvaru, taču to nenosargāja, un ar 90:97 piekāpās Grieķijai.

Līdz ar to grieķi ieguva tiesības spēlēt Riodeženeiro olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīrā, kā arī izcīnīja piekto vietu "Eurobasket 2015" noslēguma kopvērtējumā. Savukārt Latvijai piektdien būs jāaizvada spēle par septīto vietu un pēdējo ceļazīmi uz Rio atlasi. Latvijas pretiniece noskaidrosies Itālijas un Čehijas duelī.

Latvijas izlasē rezultatīvākais bija Kristaps Janičenoks, kurš guva 22 punktus, pa 14 punktiem guva Dairis Bertāns un Mareks Mejeris, kuram tas bija rezultatīvākais sniegums valstsvienības spēlēs oficiālajos FIAB turnīros. Vēl 13 punktus Latvijai guva Mārtiņš Meiers, bet 10 punkti Rolandam Freimanim. Grieķijas rindās rezultatīvākais ar 20 punktiem bija Jannis Burusis, 16 punktus guva Vasilis Spanulis, bet pa 15 punktiem – Niks Kalatess un Gianiss Antetokunmpo.

Latvijas izlase lieliski iesāka spēli, disciplinēti spēlējot aizsardzībā un uzbrukumā realizējot drošus metienus. Pirmās ceturtdaļas beigās Latvija panāca 10 punktu pārsvaru 24:14, bet tad sekoja pamatīgs kritums sniegumā. Grieķijas basketbolisti saasināja savu darbību aizsardzībā, kam īsti nebija gatavi Ainara Bagatska trenēties basketbolisti. Grieķija meistarīgi izmantoja Latvijas kritumu sniegumā, veicot izrāvienu 23:4 un otrajā ceturtdaļā panākot 37:28.

Uz Grieķijas izrāvienu Latvija spēja atbildēt ar vēl iespaidīgāku izrāvienu. Pirmā puslaika izskaņā un trešās ceturtdaļas sākumā Latvija guva 24 punktus pēc kārtas, panākot 15 punktu pārsvaru un pēc brīža arī 17 punktu pārsvaru (56:39). Tomēr spēle turpinājās kā "amerikāņu kalniņos", un kārtējo izrāvienu veica Grieķija, kas pēdējās ceturtdaļas sākumā atguva vadību un vēlāk panāca arī sešu punktu pārsvaru (73:67).

Grieķija pēdējā ceturtdaļā turpināja uzbrukt ar 100% precizitāti no tālmetieniem, panākot arī 11 punktu pārsvaru, bet Latvija ātri guva četrus punktus pēc kārtas (79:86), nedaudz saasinot cīņas gaitu pēdējā pusotrā minūtē. Pēdējā minūtē grieķi pieļāva vairākas kļūdas, dodot Latvijai vēl mazu cerību stariņu (86:92).

Portāls "Delfi" piedāvāja spēles teksta tiešraidi:

$duelID=153;$eventID=7;include '/www/htdocs/sport/includes/articleincludes/starVote/vote.inc' ?>

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!