Foto: DELFI
Lietuvas basketbola izlase piektdien, 18. septembrī, iekļuva 2015. gada Eiropas čempionāta finālā, atkārtojot pirms diviem gadiem paveikto.

Pusfinālā lietuvieši dramatiskā un saspringtā spēlē ar 67:64 (22:17, 13:17, 13:9, 19:21) uzvarēja Serbiju, kas pirms "Eurobasket 2015" tika uzskatīta par galveno favorīti cīņā par titulu. Līdz ar iekļūšanu finālā Lietuva sev arī nodrošināja dalību 2016. gada Riodežaneiro olimpiskajās spēlēs.

Tagad finālā svētdien Lietuvas basketbolisti tiksies ar Spāniju, bet serbi cīņā par bronzas medaļām tiksies ar Franciju.

Rezultatīvākais Lietuvas izlasē ar 15 punktiem bija Jons Valančūns, bet ar 13 punktiem izcēlās Renalds Seibutis un Mindaugs Kuzminsks, kura kontā arī deviņas atlēkušās bumbas.

Savukārt Serbijai 16 punktus guva Milošs Teodosičs, bet pa desmit punktiem pievienoja iepriekšējās sezonas ULEB Eirolīgas vērtīgākais spēlētājs Nemanja Bjelica un Miroslavs Raduljica.

Pirmās ceturtdaļas sākumā vadībā atradās serbi (7:4), taču tad lietuviešiem izdevās desmit punktu izrāviens (14:7), līdz ar to izvirzoties vadībā, kur viņi atradās visu pirmo puslaiku. Zīmīgi, ka vienubrīd Lietuvai bija pat 11 punktu pārsvars (28:17), taču turpinājumā Serbija lauza spēles gaitu un pirmā puslaika izskaņā rezultāts bija jau 34:35, serbiem zaudējot tikai par punktu.

Tiesa, vadību Serbija atguva vien trešās ceturtdaļas vidū (41:40). Tomēr ilgi serbi nepriecājās, jo rezultāta pārsvars viņiem bija nepilnas divas minūtes. Uzreiz pēc tam rezultāta pārsvars atkal bija lietuviešiem, kuri vadību spēja noturēt līdz pat pašām mača beigām, svinot uzvaru ar 67:64.

Portāls "Delfi" piedāvāja spēles teksta tiešraidi.

$duelID=163;$eventID=7;include '/www/htdocs/sport/includes/articleincludes/starVote/vote.inc' ?>

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!