Foto: DELFI

Lietuvas basketbola izlase sestdien savā pirmajā Eiropas čempionāta D grupas spēlē smagā cīņā ar rezultātu 69:68 (19:12, 14:14, 17:19, 19:23) pārspēja Ukrainas valstsvienību.

Lietuvas izlasē rezultatīvākais ar 22 punktiem bija Pauļus Jankūns, 19 punktus un 11 atlēkušās bumbas pievienoja Jons Valančūns, bet 11 punkti Jonam Mačulim. Ukrainas izlasē Kirilo Fesenko izcēlās ar 19 punktiem un 11 atlēkušajām bumbām, 13 punkti Oleksandram Mišuļam, bet 12 punkti Džuliusa Randla kontā.

Lietuvas izlase spēles sākumā ieguva diezgan drošu pārsvaru, taču Ukrainas izlasei izdevās spēli atkal līdzsvarot. Pirmā puslaika noslēgumā Lietuvai bija septiņu punktu pārsvars.

Aizraujošākie notikumi risinājās otrajā puslaikā. Ukraina vairākas reizes prata atspēlēt lietuviešu pārsvaru. Pēdējā ceturtdaļā Lietuva bija priekšā ar desmit punktiem, bet tad Ukraina samazināja deficītu un pēdējā minūtē, neraugoties uz Fesenko piecām piezīmēm un pāragru spēles beigšanu, bija iedzinējos tikai ar 68:69. Ukrainai pie tam bija iespēja pēdējā uzbrukumā izraut uzvaru, taču metiens nebija precīzs.

$duelID=29;$eventID=7;include '/www/htdocs/sport/includes/articleincludes/starVote/vote.inc' ?>

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!