Lietuvas vīriešu basketbola izlase ar uzvaru trešdien sāka pārbaudes spēļu ciklu pirms 2015. gada Eiropas čempionāta finālturnīra, savā pirmajā mačā Klaipēdā ar 80:68 (18:26, 23:15, 16:16, 23:11) uzvarot spēcīgo Austrālijas valstsvienību.

Lai gan jau pirmajā ceturtdaļā austrālieši ieguva astoņu punktus pārsvaru, Lietuvas izlase otrajā ceturtdaļā spēli līdzsvaroja, un turpinājumā mačs ritēja punkts punktā. Izšķirošas izrādījās pēdējās nepilnas trīs minūtes, kad lietuvieši guva 12 punktus pēc kārtas, no 68:68 panākot 80:68.

Lietuvas izlases rindās rezultatīvākais ar 11 punktiem bija Artūrs Gudaitis, bet pa 10 punktiem guva Mindaugs Kuzminsks un Antans Kavaļausks. Austrālijas sastāvā 19 punktus guva Broks Motums, 12 punktus - Deivids Andersens, bet 10 punktus - Kriss Goldings.

Lietuvas izlase maču aizvadīja bez vairākiem līderiem, jo galvenais treneris Jons Kazlausks no kandidātu saraksta atpūsties ļāva Zigmantam Janavičam, Renaldam Seibutim, Jonam Mačulim un Robertam Javtokam, bet potenciālais komandas līderis Jons Valančūns valstsvienībai pievinosies vēlāk.

Kā zināms, Lietuvas izlase ir viena no Latvijas pretiniecēm "Eurobasket 2015" priekšsacīkstēs Rīgas posmā. Turpinot gatavošanos Eiropas čempionātam, lietuvieši piektdien Šauļos vēlreiz tiksies ar Austrāliju, tad sekos pārbaudes spēles mājās ar Somiju un Austriju. Augusta vidū turnīrā Kauņā lietuviešu pretinieki būs Turcija, Maķedonija un Horvātija, bet neilgi pirms "Eurobasket 2015" Lietuvas izlase Atēnās pārbaudes turnīrā mērosies spēkiem ar Turciju, Nīderlandi un Grieķiju.

"Eurobasket 2015" Rīgas grupā kopā ar Latviju un Lietuvu vēl spēlēs Igaunija, Beļģija, Čehija un Ukraina.

Lietuvas izlases kandidātu saraksts: Mants Kalnietis, Luks Lekavičs, Artūrs Milaknis, Renalds Seibutis, Ads Juškevičs, Zigimants Janavičs, Marius Runkausks, Domants Sabonis, Deivids Gaiļus, Mindaugs Kuzminsks, Jons Mačulis, Pauļus Jankūns, Roks Giedraitis, Jons Valančūns, Artūrs Gudaitis, Antans Kavaļausks, Roberts Javtoks.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!