Foto: F64

Latvijas basketbola izlases centra spēlētājs Mārtiņš Meiers "Eurobasket 2017" D grupas pēdējā mačā pret mājinieci Turciju ir gatavs spēlēt pilnu tribīņu priekšā, un viņš mēģinās pretinieku fanus nokaitināt.

Latvijas un Turcijas izlašu spēle Stambulā sāksies pulksten , abām komandām cīnoties par labāku vietu grupas kopvērtējumā.

Meiers bija viens no tiem Latvijas izlases spēlētājiem, kurš Stambulā saķēra infekciju, un tās dēļ viņš izlaida spēli pret Beļģiju, taču viņš lieliski atgriezās sastāvā spēlē pret Krieviju. Pirms spēles ar Turciju ar viņa veselības stāvokli viss esot kārtībā. "Jūtos daudz labāk, tāpēc domāju, ka spēles dienā viss būs perfekti," trešdien pēc treniņa žurnālistiem teica Meiers.

"Spēle pret Turciju būs daudz citādāka, jo tribīnes būs pilnas, bet esmu pārliecināts, ka arī mūsu fani nekur nepazudīs. Tas, ka būs pilnas tribīnes, ir jāuztver pozitīvi," viņš turpināja. "Man tas dod papildus motivāciju, jo es izbaudu spēlēt pilnā arēnā. Gatavojos emocionāli "uzvilkt" turkus."

Turcijas izlasē diezgan veiksmīgu turnīru aizvada centra spēlētājs Semihs Erdens, kurš vidēji mačā izceļas ar 13,8 punktiem un četrām atlēkušajām bumbām. Meieram epizodiski nāksies pret viņu spēlēt.

"Erdens ir "gaļas klucis", kurš ļoti labi spēlē groza apakšā, veicot dažādas māņkustības un apgriezienus. Viņš izmanto spēku, bet tajā pašā laikā viņš ir ļoti lēns. Man sev atvēlētajā laikā ir jāizmanto ātrums, tāpat arī Kristapam Porziņģim. Mazie spēlētāji viņiem ļoti labi met trīspunktu metienus un daudz gūst punktus pēc pretinieku kļūdām," stāstīja Meiers.

Latvijas izlase jau garantējusi sev vietu izslēgšanas spēlēs, bet šovakar gaidāmajā cīņā noskaidrosies, kas būs Latvijas pretinieki astotdaļfinālā. Latvijas izlases sakarā tiek piesaukti divi varianti – uzvaras gadījumā esam otrie grupā, bet zaudējums Latviju atmet uz ceturto vietu. Pirmajā variantā izslēgšanas turnīrā būs jātiekas ar Melnkalni vai Ungāriju, bet otrais variants nav tas iepriecinošākais – tad pretiniekos nāk Eiropas čempione Spānija, kas četrus mačus uzvarējusi summā ar 123 punktu starpību. Latvijas izlases basketbolisti pirms spēles ar Turciju nav īpaši aizrāvušies ar rēķināšu par to, kas varētu nākt pretī astotdaļfinālā, pauda Meiers. Komanda gatavojas nākamajai spēlei un tikai pēc tam sāks domāt par pretiniecēm izslēgšanas spēlēs.

Pagājušajā sezonā Stambulā pāris mēnešus strādāja Latvijas izlases galvenais treneris Ainars Bagatskis, bet šajā pilsētā visu sezonu nospēlēja Dairis Bertāns. Meiers uzskata, ka tā varētu būt priekšrocība, jo Bagatskis un Bertāns esot iepazinuši turku mentalitāti.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!