Foto: AP/Scanpix

Spānijas izlases uzbrucējs Nikola Mirotičs nepalīdzēs komandai gaidāmajā Eiropas čempionāta finālturnīrā, jo vēlas nokārtot savu nākotni Nacionālajā Basketbola asociācijā (NBA), vēsta Spānijas Basketbola federācija.

Tā kā pēc aizvadītās sezonas 26 gadus vecajam Mirotičam beidzās līgums ar Čikāgas "Bulls" un viņš ieguvis neierobežoti brīva aģenta statusu, basketbolists meklē sev jaunu darbavietu NBA un nolēmis visu laiku un pūles veltīt tam, atsakoties no dalības Eiropas čempionātā, kas augustā un septembrī risināsies Turcijā.

Aizvadītajā sezonā Mirotičs "Bulls" rindās vidēji spēle guva 10,6 punktus un izcīnīja 5,5 atlēkušās bumbas. Spānijas izlasē basketbolists piedalījās 2015. gada Eiropas čempionātā, vidēji gūstot 12,7 punktus un izcīnot 4,9 atlēkušās bumbas, bet 2016. gada Riodežaneiro olimpiskajās spēlēs viņš izcēlās 12,9 punktiem un 5,6 atlēkušajām bumbām, palīdzot valstsvienībai izcīnīt bronzu.

Spānijas izlase Eiropas čempionātam uzsākusi gatavošanos 16 spēlētāju sastāvā. Pirmos treniņus komanda aizvadīs Madridē. Komandas sastāvā būs arī NBA zvaigznes, brāļi, Marks un Po Gasoli.

Spānijas izlases kandidātu saraksts "Eurobasket 2017":
Alekss Abriness, Huančo Ernangomess, Huans Karloss Navaro, Rikijs Rubio, Giljems Vivess, Ilimane Diops, Villijs Ernangomess, Pjērs Oriola, Fernando San Emeterio, Marks Gasols, Po Gasols, Serhio Ļuļs, Čavi Rabaseda, Serhio Rodrigess, Sebass Saiss, Hoans Sastre.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!