Foto: LETA

Sāpīgs un varbūt pat smags zaudējums Lietuvai , iespējams, būs par iemeslu, lai pirmdien Latvijas basketbola izlase spēlē pret Čehiju būtu nikna, uzskata Latvijas izlases spēlētājs Žanis Peiners.

Kā zināms, svētdien, 6. septembrī, Eiropas čempionāta finālturnīra D grupas otrajā mačā principiālajā Baltijas duelī Latvija ar 49:68 piekāpās Lietuvai, piedzīvojot pirmo zaudējumu turnīrā.

"Gan vakar, gan šodien pirmajā puslaikā mums labi krita metieni, bet tiklīdz metienu procents nedaudz sabojājās un neiekrita 4-5 metieni, tā pajuka spēle. Pazuda pārliecība, varbūt gribējām uzreiz atspēlēties, un lietuvieši, būdami ļoti meistarīgi, to labi izmantoja," sarunā ar žurnālistiem teica Peiners. "Kad zaudējām ar 10 punktiem un terenri izlaida otro sastāvu, tad teica mums spēlēt ātri un iet kaut kur garām. Brīžiem bija pat tāds kā haoss, bet mēs centāmies visu saglābt. Lietuvieši arī bija uzķēruši "vilni" un bija grūti pret viņiem tādā brīdī."

Peiners atzina, ka pirms spēles bija uzdevums spēlēt ātri un agresīvi, varbūt pat brīžiem nekaunīgi, lai "lietuvieši nesajūt, ka ir pārāki un spēcīgi". "Otrajā puslaikā kaut kur pietrūka tās emocijas, varbūt pazuda līdz ar neveiksmīgajiem uzbrukumiem.". Kā vienu no neveiksmju iemesliem Peiners arī minēja garo spēlētāju sodus, kas turpinājumā nav ļāvis spēlēt tik agresīvi, kā plānots, tāpēc lietuvieši savākuši daudzas atlēkušās bumbas pēc neveiksmīgiem metieniem.

Peiners vakar savā debijā Eiropas čempionātos tikai nedaudz bija laukumā, jo netika galā ar uztraukumu. "Pirmo reizi dzīvē bija "mandrāža", negulēju normāli un spēlē nejutos labi. Šodien jau jutos daudz labāk, spēlēju pārliecinošāk un biju noskaņojies. Viņi agresīvi sedza, neļāva tik viegli saņemt bubmu, tāpēc varbūt brīžiem mūsu uzbrukumi sākumā bija tādi saraustīti."

Latvijas izlasei pirmdien gaidāma spēle pret Čehiju, ko Peiners raksturoja kā ļoti svarīgu maču. "Lai gan zaudējām 19 punktus, rītdienai būsim gatavi. Varbūt pat pārliecinošs, smags zaudējums šodien, tāpēc rīt būsim dusmīgi, jo spēlē svarīga no turnīra tabulas viedokļa."

Savukārt Mareks Mejeris pēc zaudējuma atzina, ka otrajā puslaikā vienā brīdī Latvijas basketbolisti nedaudz atslābinājušies, kas arī ietekmējis. "Mums tajā brīdī neaizgāja spēle, viņiem aizgāja. Jā, mums šodien arī metieni nekrita. Neiemetot 50 punktus, grūti uzvarēt. Viņiem ir spēcīgs treneris, viņi labi saspēlējās un mums brīžiem bija grūti tikt līdzi bumbai."

$duelID=51;$eventID=7;include '/www/htdocs/sport/includes/articleincludes/starVote/vote.inc' ?>

"Spēle kopumā bija ļoti fiziska, asa. Mums metienos bija liela pretestība. Vairāk šodien pat noguru no grūstīšanās, nevis no skriešanas," uzsvēra Mejeris. Trešajā ceturtdaļā epizodē, kad Lietuva palielināja pārsvaru, Latvijas basketbolisti emocionāli reaģēja uz vairākiem strīdīgiem tiesnešu lēmumiem. "Spēlē, kad cīņa rit punkts punktā, un dažas eizodes tev nav par labu, var izsist no ierindas, un emocijas "iet pa gaisu". Rītdienai mēs būsim gatavi. Šodien puslaikā likās, ka viss ir kārtībā, pārtraukumā uzlabosim savu spēli, analizēsim kļūdas, bet viņi laikam labāk izanalizēja savas kļūdas un vairāk sagatavojās."

Tikmēr Rolands Freimanis ļāva saprast, ka zaudēta ir tikai viena spēle un nekas nav pazaudēts. "Liels paldies faniem, lieliska atmosfēra bija arēnā. Sākumā spēlējām labi, bet tad viss apstājās. Nezinu, kas notika. Bijām sašutuši par spēles gaitu, radās nesaprašanās. Nekas nav zaudēts, turnīrs turpinās. Nākamajās spēlēs redzēsim, cik labi esam."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!