Foto: LETA

Par spīti daudziem robiem sastāvā ir aizvadīts labs turnīrs, izcīnot svarīgas uzvaras pār līdzvērtīgiem pretiniekiem un godam nocīnoties ar tādām basketbola lielvarām kā Francija, Grieķija un Lietuva. Tā Latvijas valstsvienības paveikto "EuroBasket2015" turnīrā komentē Latvijas Basketbola savienības prezidents Valdis Voins.

"Viss kolektīvs pelnījis vislielāko atzinību par godprātīgu darbu divu mēnešu garumā, uz šo laiku noliekot malā savas personiskās un savu darba vietu - klubu - intereses," uzsver Voins.

Viņš atgādina, ka pirms sešiem gadiem sarežģītā situācijā uzņemoties valstsvienības vadību, treneris Bagatskis kopā ar saviem palīgiem pacietīgi veidoja jauno komandas modeli, kurš ar katru turnīru uzlaboja sniegumu un pozīcijas Eiropas rangu tabulā. Tagad, pārdzīvojot par neveiksmi pēdējā spēlē ar Čehiju, nevajadzētu aizmirst, ka Eiropas čempionāta ceturtdaļfinālā spēlējām tikai otro reizi 22 atjaunotās neatkarības gadu laikā. Turklāt mums joprojām ir jauna komanda, kura, papildinoties ar dažādu iemeslu dēļ šoreiz ārpus ierindas palikušajiem spēlētājiem un jaunajiem talantiem, nākamajā lielajā turnīrā atkal varēs pretendēt uz augstu vietu.

"Vēlreiz paldies trenerim Ainaram Bagatskim un viņa palīgiem, paldies pieredzējušajiem spēlētājiem Kristapam Janičenokam un Jānim Blūmam, paldies Dairim Bertānam, Jānim Strēlniekam un citiem jaunās paaudzes līderiem, kuru attieksme pret valstsvienību un sportiskā izaugsme ir paraugs jauniešiem. Protams, īstam sportistam vienmēr gribas sasniegt ko vairāk, un par neveiksmi veiksmi spēlē ar Čehiju sirds visvairāk sāp pašiem komandas dalībniekiem. Objektīvi vērtējot mūsu resursus, lieliem pašpārmetumiem nav vietas. Tomēr niansēs vienmēr var izdarīt labāk. Tāpēc, kad mazliet norims spēļu saceltās emocijas, Latvijas valstsvienības startu Eiropas 39.čempionātā vērtēs Basketbola savienības Treneru komisija un valde. Liksim kopā galvas, lai tiktu skaidrībā, kur tika pieļautas kļūdas un kas jādara, lai tās novērstu," sacījis Voins.

Tiek uzsvērts, ka šis olimpiskais cikls Latvijas komandai vēl nav beidzies, jo pašu izcīnītā 8.vieta cerību tomēr spēlēt olimpiskajā kvalifikācijas turnīrā mums atstāj līdz FIBA izpildkomitejas sēdei novembrī, kur tiks sadalītas kvalifikācijas turnīru rīkošanas tiesības.

Kā ziņojām, Latvijas basketbolisti "Eurobasket 2015" savā pēdējā spēlē cīņā par septīto vietu, parādot sliktāko sniegumu visa turnīra laikā, ar savu sliktāko maču turnīrā, 70:97 piekāpās Čehijai. Līdz ar to Latvija arī nekvalificējās Riodežaneiro olimpisko spēļu atlases sacensībām, taču teorētiski vēl var iegūt ceļazīmi uz šo turnīru.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!