FK “Venta” plāni virslīgas sezonas sākumā bija grandiozi - uzvarēt ar pirmo piegājienu Latvijas čempionātā, iekļūt Čempionu Līgā. Arī septiņu miljonu eiro budžets, sastāva komplektācija liecināja par FK “Venta” augstajiem mērķiem, bet latviešiem ir šāds teiciens – “Kas augstu lec, zemu krīt”. Šo teicienu uz Kuldīgas klubu var attiecināt pilnībā. Līdz ar kluba vadītāju Jāņa Fridrihsberga un Rostislava Ština “izkūpēšanu”, pazuduši ir arī septiņi miljoni un augstie mērķi. Uz interviju portāls “Delfi” aicināja bijušo FK “Venta” spēlētāju Žanu Polu N’Deki, lai iepazītos ar futbolista gaitām Latvijā.
”Delfi”: Kāds bija jūsu pirmais iespaids par Latviju?

Žans Pols N’Deki: Kad ierados Latvijā, man bija ļoti labs iespaids, jo valsts ir ļoti skaista, romantiska, kā arī ļoti attīstīta.

”Delfi”: Kā jūs nokļuvāt Latvijā?

Ž.P.N’Deki: Līdz pārbraukšanai uz Latviju es spēlēju Vācijā, bet pēc tam man nāca piedāvājums no FK “Venta”. No sākuma es ierados uz pārbaudi, bet pēc tam atgriezos spēlēt Vācijā, taču, kad sezona Vācijā bija beigusies es atgriezos “Ventā” un palīdzēju viņiem iekļūt virslīgā.

”Delfi”: Kāds ir jūsu viedoklis par futbola līmeni Latvijā?

Ž.P.N’Deki: Salīdzinot ar valstīm, kurās esmu spēlējis līdz šim, ( Francijā, Itālijā un Vācijā Ž.P.N.) šeit futbols ir zemākā līmenī. Arī spēles ziņā Latvijā spēlē ļoti atšķirīgu futbolu, bet kopumā man šeit patika.

”Delfi”: Vai uzskatījāt, ka “Venta” un Latvija būs kā atsperšanās punkts jūsu karjerai?

Ž.P.N’Deki: Šeit es ierados laikā, kad komanda spēlēja 1.līgā, un man iepatikās šeit spēlēt. Pēcāk izvēlējos šeit palikt, jo ar solījumiem ieradās Ross.

”Delfi”: Kā jūs vērtējat FK “Venta” situāciju šobrīd?

Ž.P.N’Deki: Situācija ir kritiska, jo viss iet tikai uz leju - spēlētāji brauc projām, komanda jūk, sastāva nav. Kā jau teicu, es šeit paliku tikai pateicoties Rosa solījumiem par to, ka “Venta” cīnīsies par zelta medaļām, par vietu Čempionu līgā. Diemžēl es noticēju. Man sezonas sākumā piedāvāja spēlēt Vācijā, taču atteicu par labu “Ventai”.

”Delfi”: Vai jūs vēl skaitāties “Ventas” spēlētājs?

Ž.P.N’Deki: Nē!

”Delfi”: Kā, jūsuprāt, beigsies sezona “Ventai”?

Ž.P.N’Deki: Nezinu, grūti teikt, jo šobrīd no tā visa esmu atgājis, bet domāju, ka nekas labs nav sagaidāms!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!