Foto: AFP/Scanpix

Latvijas futbola uzbrucēja Artjoma Rudņeva pārstāvētās Vācijas bundeslīgas komandas Hamburgas SV (HSV) spēlētāji ir ļoti apjukuši, taču tas nemaina nepieciešamību pēc ātras rezultātu uzlabošanās, izteicies vienības jaunais galvenais treneris Berts van Marvijks.

Pirms nedēļas no amata atlaists tika HSV galvenais treneris Torstens Finks, bet šo pirmdien viņa vietā stājies bijušais Nīderlandes valstsvienības vadītājs van Marvijks, ar kuru noslēgta vienošanās uz diviem gadiem.

"Komandas spēlētāji pašlaik ir ļoti apjukuši. Tā rezultātā viņi nespēlēja labi un ielaiž pārāk daudz vārtu," pēc stāšanās amatā izteicies treneris. "Man uzdevums ir izvērtēt komandas struktūru, kāda pašlaik ir manā rīcībā, un skaidrāk noteikt, kādu futbolu spēlētājiem vajadzētu demonstrēt laukumā."

Pašlaik 61 gadu vecais nīderlandietis savā jaunajā klubā gadā pelnīs 1,4 miljonus eiro (984 000 latu).

"Mums kopvērtējuma tabulas lejasgals jāatstāj pēc iespējas ātrāk," izcēla treneris.

Savu pirmo spēli pie HSV kluba stūres van Marvijks aizvadīs jau otrdien, kad komanda Vācijas kausa izcīņas otrās kārtas cīņā uzņems līgu zemāk spēlējošo Firtes "Greuther" vienību.

Van Marvijks par treneri nebija strādājis kopš pagājušā gada vasaras, kad pēc Eiropas čempionāta atkāpās no Nīderlandes izlases galvenā trenera amata, ko ieņēma kopš 2008.gada. Jau iepriekš viņš strādājis Vācijas bundeslīgā, kad no 2004. līdz 2006.gadam vadīja Dortmundes "Borussia" futbolistus.

Bundeslīgā jaunās sezonas pirmajās sešās spēlēs HSV komanda tikusi vien pie četriem punktiem, kas pašlaik dod 16.vietu 18 vienību konkurencē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!