Foto: PantherMedia/Scanpix

Latvijas Futbola federācija (LFF) pagaidām apturējusi naudas izmaksu Daugavpils "Daugava" komandai par dalību UEFA Eiropas līgas sacensībās, portālam "Delfi" apstiprināja LFF ģenerālsekretārs Jānis Mežeckis.

Daugavpils "Daugava" šovasar startēja UEFA Eiropas līgas kvalifikācijā, kur nepārvarēja pat pirmo kārtu, divu spēļu summā piekāpjoties "Vikingur" no Farēru salām. Par spēlēšanu Eiropas līgas kvalifikācijas pirmajā kārtā "Daugavai" vajadzēja saņemt 120 000 eiro no UEFA.

"120 000 eiro izmaksa par Eiropas līgu jau ir piebremzēta. Tas būtu smieklīgi, ka, ņemot vērā šo situāciju, mēs izmaksātu. Nauda ir pie mums, bet mēs nepārskaitīsim tālāk," teica Mežeckis.

Kā zināms, "Daugava" saistīta ar spēļu sarunāšanas skandālu, kura ietvaros pagājušajā nedēļā Valsts policijas Organizētās noziedzības apkarošana pārvaldes (ONAP) darbinieki aizturēja astoņas personas. Valsts policija un Latvijas Futbola federācija (LFF) lietas izmeklēšanas laikā nesniedz sīkāku informāciju par aizturētajām personām, tādējādi apstiprinājumu par iespējamām iesaistītajām personām nav.

Četri no aizturētajiem kļuva zināmi jau pagājušajā nedēļā pēc LFF Disciplinārās komisijas sēdes. Tie ir galvenais treneris Ivans Tabanovs, tehniskais direktors Jevgeņijs Klopovs, kā arī spēlētāji Aleksandrs Vlasovs un Jevgeņijs Kosmačovs, kuri uz laiku ir diskvalificēti no Latvijas futbola un nedrīkst nekādi iesaistīties Latvijas futbola dzīvē.

Publiskajā telpā jau izskanējis, ka galvenā persona visā skandālā, visticamāk, ir no Latvijas futbola uz mūžu diskvalificētais Oļegs Gavrilovs, kurš savulaik bija Daugavpils "Dinaburg" prezidents. Tieši viņš ir vienīgais, kuram šajā lietā kā drošības līdzeklis ir piemērots apcietinājums. Pirms pieciem gadiem Gavrilovu diskvalificēja uz mūžu par saistību ar spēļu rezultātu ietekmēšanu, bet "Dinaburg" izslēdza no Latvijas virslīgas, viņas vietu atdodot citai Daugavpils komandai "Daugava". Visu šo laiku Gavrilovs netraucēts turpināja atrasties Daugavpils futbola tuvumā un bieži manīts ne tikai tribīnēs, bet arī "Daugava" treniņos un ģērbtuvēs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!