Pasaules labākajam futbolistam, Katalonijas superkluba "FC Barcelona" argentīniešu uzbrucējam Lionelam Mesi Spānijas tiesa par nodokļu pārkāpumiem piespriedusi 21 mēnesi ilgu cietumsodu, atsaucoties uz spāņu medijiem, ziņo raidsabiedrība BBC.

21 mēnesi ilgs cietumsods piespriests arī viņa tēvam Horhe Mesi par Spānijai radītajiem zaudējumiem 4,1 miljona eiro apmērā. Tāpat Spānijas tiesa piesprieda Mesi divu miljonu eiro lielu soda naudu, bet viņa tēvam Horhe nāksies sķirties no 1,5 miljoniem eiro.

Tomēr diez vai futbolistam nāksies doties uz ieslodzījuma vietu, jo Mesi šis ir pirmais sods, termiņš ir īsāks par diviem gadiem, līdz ar to, atbilstoši Spānijas likumdošanai, viņam tiks noteikts pārbaudes laiks, norāda portāls "Sky News".

Mesi un viņa tēvs Horhe apsūdzēti par krāpšanos ar nodokļu atmaksāšanu par ieņēmumiem, kas laika posmā no 2006. līdz 2009. gadam iegūti par futbolista publiskā tēla izmantošanu komerciālos nolūkos. Nauda esot atmazgāta caur neeksistējošiem uzņēmumiem Belizā un Urugvajā.

Mesi un viņa aizstāvji tiesā jau labu laiku atpakaļ teica, ka par finansēm rūpējies futbolista tēvs, kurš dēlam neko nav ziņojis. Savukārt Mesi tēvs liecināja, ka nodokļu lietās bijis nepietiekami kompetents un viņam nav tik plašas zināšanas, lai veiktu tāda apmēra krāpšanos. Horhe Mesi sacīja, ka uzticējies nodokļu konsultantu sniegtajiem padomiem.

Mesi piecas reizes atzīts par FIFA Gada labāko futbolistu un ir viens no bagātākajiem planētas sportistiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!