Foto: F64
Spēļu rezultātu ietekmēšanas skandālos iesaistītais Oļegs Gavrilovs esot ticies ar Latvijas Futbola federācijas (LFF) prezidenta amata kandidātu Krišjāni Kļaviņu, lai gan Gavrilovam ir policijas noteiktais ierobežojums, kurā arī liegta tikšanās ar Kļaviņu.

LFF kongresa debatēs piektdien bērnu un futbola centra "Daugavpils" pārstāvis Nauris Mackevičs izteicās, ka tikšanās laikā viņš jautājis tieši un konkrēti Kļaviņam, vai viņš ticies ar skandalozo Gavrilovu. Kļaviņš atbildējis noliedzoši un apliecinājis, ka gada laikā neesot ticies ar Gavrilovu. "Uzminiet, ar ko viņš tikās uzreiz pēc tam?" debašu noslēgumā teica Mackevičs.

Vēlāk portālam "Delfi" Mackevičs apliecināja, ka redzējis Kļaviņu un Gavrilovu kopā vienā mašīnā. Savukārt citi futbola sabiedrības cilvēki neoficiāli izteicās, ka tajā dienā Kļaviņš un Gavrilovs runājuši automašīnā aptuveni pusotru stundu.

"Kaut kāds murgs, jums jājautā Macekviča kungam. Viņš (Gavrilovs) nemaz nedrīkst tikties ar mani, jo ir aizliegums. Kāpēc aizliegums? To prasiet policijai, bet es ar Gavrilovu nedrīkstu tikties, aizliegums ir viņam," portālam "Delfi" apliecināja Kļaviņš.

Par faktu, ka Gavrilovam ir liegta tikšanās ar Kļaviņu, līdz šim zināja tikai pats Gavrilovs, Gavrilova advokāti un policija. Par Gavrilovam uzlikto liegumu tikties ar konkrētām personālijām līdz šim publiskas informācijas nebija, to arī policija nav sniegusi. Kā apliecināja Kļaviņš, viņš šo informāciju saņēmis no Gavrilova advokātiem. Tomēr sīkāk Kļaviņš nekomentēja, kādēļ ticies ar Gavrilova advokātiem.

2014. gada oktobrī Valsts policijas Organizētās noziedzības apkarošana pārvaldes (ONAP) darbinieki aizturēja astoņas personas, kuras tiek turētas aizdomās par futbola spēļu rezultātu ietekmēšanu. Septiņas no personām pēc aizturēšanas vēlāk atlaida, bet vienu – galveno aizdomās turamo Oļegu Gavrilovu, paturēja apcietinājumā. No apcietinājuma Gavrilovs tika atbrīvots 2015. gada martā, bet policija uzlika vairākus nosacījumus. Viens no nosacījumiem bija arī liegums tikties ar noteiktiem cilvēkiem. Pēc Kļaviņa teiktā, tie esot kādi 40 cilvēki, starp kuriem arī viņš.

Gavrilovam inkriminēts noziegums pēc Krimināllikuma 177.panta 3.daļas – par krāpšanu lielā apmērā organizētā grupā. Par to likumā paredzētais sods ir brīvības atņemšana uz laiku no diviem līdz desmit gadiem, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas, un ar policijas kontroli uz laiku līdz trim gadiem vai bez tās.

Vēl Gavrilovam inkriminēta arī izvairīšanās no nodokļu nomaksas organizētā grupā pēc Krimināllikuma 218. panta 3. daļas. Par to personu var sodīt ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz desmit gadiem, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas un atņemot tiesības uz noteiktu vai visu veidu komercdarbību vai uz noteiktu nodarbošanos vai tiesības ieņemt noteiktu amatu uz laiku no diviem līdz pieciem gadiem, un ar policijas kontroli uz laiku līdz trim gadiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!