Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)

Latvijas izlases futbolists Deniss Rakels sestdien palika "Reading" komandas rezervē tās zaudētā Anglijas pēc spēka otrās spēcīgākās futbola līgas - "Championship" - spēlē.

"Reading" savās mājās ar 0:2 (0:2) atzina Birmingemas "City" komandas pārākumu.

Rakels pirmo reizi pēc martā gūtās traumas tika pieteikts spēlei, taču viņš palika rezervē un laukumā nedevās.

Birmingemas komanda abus vārtus guva pirmajā puslaikā, jo Kleitons Donaldsons jau otrajā minūtē atklāja rezultātu, bet 27.minūtē Raiens Šotons pārsvaru dubultoja.

Jau ziņots, ka Rakels marta vidū guva augšstilba aizmugurējā muskuļa traumu un kopš tā laika nav spēlējis, turklāt viņš nepievienojās Latvijas izlases nometnei, kad tā aizvadīja pārbaudes mačus pret Slovākiju un Gibraltāru.

Latvijas futbolists "Reading" komandai pievienojās pagājušajā ziemā un līdz šim Anglijā guvis vienus vārtus.

"Championship" kopvērtējumā "Reading" vienība ar 51 punktu 40 spēlēs ieņem 14.vietu 24 komandu vidū. Līdz sezonas beigām Rakela komandai atlikuši seši mači. Tikmēr Birmingemas "City" ar 59 punktiem 40 mačos ir devītie.

Rakels janvārī pievienojās "Reading", pārceļoties no Polijas vienības "Cracovia". Latvijas futbolists vienošanos ar angļu komandu noslēdza uz divarpus sezonām līdz 2018.gada vasarai ar iespēju to pagarināt vēl uz gadu.

"Cracovia" vadība Rakela līgumā bija atrunājusi izpirkšanas maksu 500 000 eiro apmērā, kas Latvijas futbolistu padarīja pievilcīgu daudzu klubu acīs. Zināms, ka "Reading" par uzbrucēju samaksāja pat nedaudz vairāk kā pusmiljonu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!