Foto: Zuma Press/Scanpix/LETA

19 gadus vecais "AC Milan" vārtsargs Džanluidži Donnarumma aizvadījis jau 100. spēli pēc kārtas Itālijas A sērijas futbola čempionātā, vēsta aģentūra "Reuters".

Kopš 2016. gada marta Donnamurra savas komandas vārtus sargājis visu spēles laiku jau 100 mačos pēc kārtas. Kopumā jaunais itāļu vārtsargs Itālijas A sērijā aizvadījis 121 spēli.

Jubilejas spēlē, kas noslēdzās ar bezvārtu neizšķirtu, Donnamurra atvairīja divus ļoti bīstamus "Torino" spēlētāju sitienus un saglabāja savus vārtus neskartus. Pēc 15 kārtām Itālijas A sērijas kopvērtējumā "AC Milan" atrodas ceturtajā vietā.

Savu karjeru "AC Milan" pieaugušo komandā Donnarumma iesāka 2015. gadā un debijas spēlē, būdams 16 gadus un 242 dienas vecs, kļuva par otro visu laiku jaunāko vārtsargu Itālijas A sērijā. No Neapoles kluba jauniešu komandas uz Milānu viņu pārdeva par 250 tūkstošiem eiro, un no 2013. līdz 2015. gadam Džanluidži Donnamurra spēlēja "AC Milan" jauniešu akadēmijā. Milānas klubā pirms tam spēlēja viņa vecākais brālis Antonio.

2016. gada martā viņš kļuva par visu laiku jaunāko Itālijas U-21 izlases spēlētāju, kas izgājis laukumā starptautiskos mačos, bet pēc pusgada 17 gadus un 189 dienas vecais Donnarumma debitēja Itālijas pieaugušo izlasē, arī kļūstot par valstsvienības visu laiku jaunāko vārtsargu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!