Foto: AFP/Scanpix/LETA

Francijas pirmās līgas grandi "Paris Saint-Germain" kategoriski nolieguši savu zvaigžņu Neimara vai Kiliana Mbapes pārdošanu, nodēvējot šīs baumas izplatījušos medijus par "šizofrēniķiem".

Informāciju par to, ka finansiālā "fair play" pārkāpumu dēļ "PSG" šīs sezonas beigās varētu pārdot Neimars vai Mbape, pirmie publicēja franču izdevums "L'Equipe" pagājušās nedēļas nogalē.

""PSG" kārtējo reizi sev uzdod jautājumus par to, kāds ir "L'Equipe" galvenais mērķis kopumā un konkrēti attiecībā pret "PSG". jau ir daudz pierādījumu, ka viņu mērķis — sabojāt atmosfēru komandā. Pēdējais gadījums — publikācija par Kavani pirms spēles ar "Strasbourg". Tas, ko par mums avīzē raksta katru dienu, pierāda mūsu slavu un tajā pašā laikā norāda uz "L'Equipe" vadības šizofrēniju." teikts Parīzes futbola kluba paziņojumā.

UEFA bija ierosinājusi lietu pret Francijas klubu par finansiālā "fair play" neievērošanu, taču šā gada janvārī UEFA to slēdza, neatrodot nesakritības starp kluba finansiālajām atskaitēm un ārējo auditu. Tajā pašā laikā UEFA norādīja, ka 2018. gada vasaras transfēra laikā un arī tālākajos gados kluba finanšu darījumi tiks rūpīgi kontrolēti.

Septembrī UEFA klubu finansiālās kontroles departamenta Arbitrāžas palāta atdeva "PSG" lietu tālākajai izmeklēšanai, pret ko klubs tagad iesniedzis apelāciju Starptautiskajā Sporta arbitrāžas tiesā (CAS).

Brazīlieti Neimaru "PSG" iegādājās 2017. gadā par 222 miljoniem eiro, kas ir pasaules rekords futbola transfēros, bet pēc tam par 180 miljoniem nopirka Mbape.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!