Foto: Publicitātes attēli

Investīcijām rezervēti 50 miljoni eiro divu gadu laikā, lai uzbūvētu Baltijā modernāko futbola un vispār sporta bāzi "Baltic Sport Village", kurā būtu stadions ar 4000 skatītāju vietām, seši futbola treniņu laukumi, laukumi pludmales futbolam, mākslīgā halle ar 1000 skatītāju sēdvietām, viesnīca un daudzi citi objekti. Zinot šī brīža Latvijas sporta infrastruktūras situāciju, tas izklausās pēc "kosmosa" un Minhauzena plāniem. Lai gan šobrīd vēl nav līdz galam izveidots detalizēts būvprojekts (ir tikai tā vizualizācija), nav saņemta galējā būvatļauja, nav zināms būvnieks, bet pašvaldība nav pat informēta par grandioza sporta centra būvniecību Piņķos, Latvijas futbola čempioni "Riga FC" ir pārliecināti par projekta realizāciju tuvākajos gados un noliedz skepsi par "otro Barona ielas stadionu".

Modernā bāze Piņķu nomalē būs vairāk nekā 15 ha platībā, bet 2020. gada augustā tur sākušies pirmie darbi hibridklājuma laukumu iekārtošanai. Kopējā būvdarbu platība 35 000 kvadrātmetru, pievesta atbilstošas granulācijas smilts 40 000 kubikmetru apjomā, ierīkota drenāžas sistēma ar kopējo garumu 4,5 km, uzstādīta mitrināšanas sistēma "Rain Bird", veikta galvenā laukuma apsildes sistēmas montāža 28 000 metru apjomā, pievesta melnzeme 8000 kubikmetru apjomā, bet laukumu apsildes sistēmu starpsezonā nodrošinās Eiropas apkures sistēmu līderis "Rehau" – ar paveikto un tuvākajiem plāniem lepojas "Riga FC". Uzsākta hibrīdklājumu ierīkošana, kas tiks pabeigta līdz šī gada 20. februārim, zāles sēšana paredzēta aprīļa beigās, bet hibrīdlaukumus nodot ekspluatācijā plānots līdz 2021. gada jūnijam.

Sporta bāzes vizualizāciju izstrādāja Londonā bāzēts arhitektu birojs ar 30 gadu stāžu "KSS Group", kas ir viens no vadošajiem sporta stadionu un mācību centru arhitektiem Lielbritānijā. Kompānijas CV ir diezgan iespaidīgs – "KSS Group" bijis iesaistīts Vimbldonas korta nr. 1 jeb otrā centrālā korta pārbūvē, Anglijas premjerlīgas futbola klubu Lesteres "City", "Liverpool" un "Tottenham Hotspur" treniņbāzu izveidē.

Vai grandiozie plāni realizēsies, to rādīs tikai laiks. "Riga FC" neplāno "mest nost" "Skonto" stadionu no saviem pleciem un palikt Rīgas centrā vēl ilgi, lai kā atrisinātos situācija par stadiona īri vai pirkšanu. Tādējādi "Riga FC" plāno attīstīties visās trijās "pozīcijās" - Piņķos, Ķeizarmežā un "Skonto" stadionā.

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!