Foto: AP/Scanpix/LETA

Krievijas prezidentam, agresoram Vladimiram Putinam pietuvinātais miljardieris Romāns Abramovičs nolēmis atvadīties no sev piederošā Lielbritānijas futbola kluba pārvaldības, to nododot labdarības fonda rokās.

Abramovičs, kurš pārņēma Chelsea vadību 2003. gadā, šo soli spēris brīdī, kad Krievija turpina agresiju un iebrukumu Ukrainā. Lēmums paziņots tikai dienu pirms Anglijas līgas kausa fināla – svētdien Vemblija stadionā "Chelsea" tiksies ar "Liverpool".

"Es vienmēr esmu pieņēmis lēmumus, ņemot vērā kluba intereses. Es joprojām esmu uzticīgs šīm vērtībām. Tāpēc es šodien nododu "Chelsea" labdarības fonda pilnvarniekiem "Chelsea FC" pārvaldību un aprūpi. Uzskatu, ka šobrīd viņi ir vislabākajā pozīcijā, lai rūpētos par kluba, spēlētāju, personāla un līdzjutēju interesēm," teikts kluba paziņojumā.

Šonedēļ britu medijos parādījās informācija, ka Lielbritānijas drošības iestādes jau 2019. gadā rosinājušas liegt Abramovičam uzturēšanos Lielbritānijā. Jaunu "spēku" šī informācija ieguva šonedēļ, kad Krievija sāka uzbrukumu Ukrainai. Lielbritānijas valdība šonedēļ paziņoja, ka ieviesīs bargas sankcijas pret Putinam pietuvinātiem trīs miljardieriem, neminot tos vārdos, tomēr nojaušams, ka viens no tiem ir Abramovičs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!