Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Anglijas futbola premjerlīgas jaunās sezonas ievadā piektdien uzvaru svinēja "Brentford", kas augstākajā divīzijā atgriezusies pēc 74 gadu prombūtnes.

"Brentford" savā laukumā ar rezultātu 2:0 (1:0) uzvarēja Londonas "Arsenal".

Zīmīgi, ka "bites" savu pēdējo spēli Anglijas augstākajā ešelonā aizvadīja 1947.gada maijā, ar 0:1 mājās atzīstot tieši "Arsenal" pārākumu. Piektdien "Brentford" atgriešanos klātienē piedzīvoja apmēram 16 479 futbola skatītāju.

"Arsenal" galvenajam trenerim Mikelam Artetam nebija pieejami saslimušie Pjērs Emeriks Obamejangs un Aleksandrs Lakazets, taču pretī stājās komanda, kuras pamatsastāvā tikai diviem futbolistiem ir premjerlīgas spēļu pieredze.

Viens no tiem - spāņu pussargs Serhi Kanjoss - kļuva par mača pirmo vārtu guvēju. Pirmā puslaika 22.minūtē Kanjoss soda laukumā apmānīja pretinieku aizsargus un spēcīgi trieca bumbu vārtos.

Vadību laukuma saimnieki nostiprināja 73.minūtē, kad pēc auta iemetiena bumba atsitās pret zemi un nonāca pie Kristiana Nergorda, dāņu futbolistam to ar galvu ievirzot mērķī - 2:0.

Aiz "Arsenal" vārtsarga Bernda Leno muguras viesu pieteikumā bija 19 gadus vecais igauņu bumbu ķērājs Karls Heins.

Premjerlīgas pirmā kārta turpināsies sestdien ar septiņām spēlēm. Iepriekšējās sezonas čempione Mančestras "City" sezonu sāks svētdien, viesojoties pie Totenhemas "Hotspur".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!