Foto: Latvijas Futbola federācija

Latvijas futbola izlases pussargs un viens no "Liepāja" līderiem Mārtiņš Ķigurs, kurš vien nesen atkopās no ceļgala krustenisko saišu plīsuma, atkārtoti guvis smagu traumu. Kā vēsta "liepajniekiem.lv", futbolistam pārrautas atkal saites, turklāt tajā pašā ceļgalā.

Pērn aprīļa izskaņā mačā pret RFS cīņā par bumbu iedzīvojās labās kājas savainojumā. Pēc padziļinātām pārbaudēm atklājās krustenisko saišu plīsums, un atlikušajā sezonā tobrīd rezultatīvi spēlējošais futbolists laukumā vairs neizgāja.

Ķiguram veica operāciju, sekoja rehabilitācijas periods, individuāli treniņi, un starpsezonā Limbažu futbola audzēknis jau darbojās teju pilnvērtīgi, tostarp ar vienību devās uz nometni Turcijā.

7. janvārī "Liepāja" aizvadīja savstarpējo pārbaudes spēli, uz jaunatklātās LOC futbola halles seguma kāpjot arī Ķiguram. Viņš gan maču nepabeidza, jo cieta vienā no epizodēm.

"Diemžēl, atkal plīsušas krusteniskās saites. Tai pašai kājai," apstiprina komandas ģenerālmenedžeris Dāvids Jansons. "Sezonas pirmā puse secen ies garantēti. Ja runājam par standartu, tad tas nozīmē, ka jāizlaiž vēl seši līdz deviņi mēneši. Šeit gan skaidrs, ka šādā gadījumā celim būs jāatkopjas arī mentāli."

Jansons norāda, ka ceļgala atkārtota savainojuma gadījumā situācija var būt grūtāk prognozējama. "Šobrīd viņš gatavojas operācijai. Šoreiz gan tā notiks Latvijā," skaidro ģenerālmenedžeris.

Ķigurs, kuram martā apritēs 26 gadi, oficiālā spēlē laukumā nav kāpis kopš 2022. gada 23. aprīļa.

Aizvadītās sezonas ievads Ķiguram gan padevās izcils – astoņos mačos četri vārti un divas rezultatīvas piespēles, komandu tobrīd turot līgas līderpozīcijās.

Kopsummā par vienu no savas paaudzes kreatīvākajiem Latvijas futbolistiem uzskatītais pussargs "Liepājas" godu pārstāvējis 110 oficiālos mačos, kuros gūti 13 vārti un veiktas 20 rezultatīvas piespēles. Tāpat viņš aizvadījis 13 spēles izlases rindās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!