"Audas" komanda pirmdien "Optibet" Latvijas futbola virslīgas 27.kārtas noslēdzošajā spēlē "Skonto" stadionā ar 2:0 (1:0) pārspēja "Daugavpili" un pirms ceturtā apļa vēl vairāk nostiprinājās piektajā vietā.

"Auda" virslīgā ir stabilā piektajā pozīcijā deviņus punktus aiz pirmā četrinieka un 17 punktus priekšā sestajā pozīcijā esošajai "Daugavpilij". Latgales futbolistiem pēdējā laikā uz papēžiem sākuši mīt tukumnieki, kuri tagad atpaliek tikai par punktu.

Spēles 16.minūtē pēc viesu stūra sitiena "Audu" no zaudētiem vārtiem glāba tikai vārtsarga Fabrisa Ondoā meistarība, kamerūnietim sarežģītā epizodē atvairot bumbu. 34.minūtē "Auda" aizskrēja pretuzbrukumā un Abiudāns Ogunniji izdarīja bīstamu sitienu, Vladislavs Kurakins atsita bumbu sev priekšā, no kurienes nekļūdīgs bija Usejnu Njangs.

Otrā puslaika otrajā pusē, kad līdz pamatlaika beigām bija palikušas 13 minūtes, Vladimirs Stepanovs meistarīgi vairāku pretinieku ielenkumā ieraidīja bumbu vārtos un panāca 2:0. Daugavpilieši turpinājumā izveidoja bīstamu uzbrukumu, taču Ondoā akrobātiskā lēcienā liedza bumbai nonākt vārtos.

"Audai" virslīgā pēdējā laikā bijis nestabils sniegums, toties Latvijas kausa izcīņā izdevies sasniegt finālu. Daugavpilieši iepriekšējā kārtā pārtrauca septiņu zaudējumu sēriju, ar 3:2 pārspējot "Metta" futbolistus. Šis mačs bija pēdējais komandas galvenajam trenerim Andrejam Kaļiņinam, kurš darbu turpina RFS akadēmijā, bet viņa vietā "Daugavpils" grožus pārņēmis Kirils Kurbatovs.

Arī savstarpējos mačos pirmajos divos apļos, kā arī Latvijas kausa astotdaļfinālā šosezon pārāki bija "Audas" futbolisti.

Kārtas centrālajā spēlē - derbijā starp RFS un "Riga" komandām - svētdien tika fiksēts neizšķirts 1:1. Vēl, Eduardam Tīdenbergam gūstot vārtus trīs minūtes pirms pamatlaika beigām, "Liepāja" viesos ar rezultātu 1:0 pārspēja turnīra līdervienību "Valmieru", bet "Metta" izbraukumā ar 3:0 uzveica savu tiešo konkurenti par neizkrišanu Salaspils "Super Nova" vienību, kuras vārtos divas bumbas iesita Bruno Melnis. Piektdien "Tukums 2000"/"Telms" futbolisti izbraukumā ar 3:1 pārspēja Jūrmalas "Spartaku".

Turnīra tabulas galvgalī 27 mačos 64 punktus ir sakrājusi "Valmiera", 60 punktus - "Riga" un 57 punktus - RFS, bet četrinieku ar 53 punktiem noslēdz "Liepāja". Piektā ir "Auda" ar 44 punktiem, bet sestā - "Daugavpils", kurai ir 27 punkti, kamēr "Tukums 2000"/"Telms" komandai ir 26 punkti. Pa 18 punktiem ir "Metta" un Jūrmalas "Spartaka" komandām, bet 17 punkti ir Salaspils "Super Nova" rēķinā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!