"Auda" otrdien "Optibet" Latvijas futbola virslīgas desmitās kārtas pirmajā mačā izcīnīja panākumu.

"Auda" izbraukumā ar rezultātu 2:0 (1:0) pārspēja Salaspils "Super Nova", sagādājot pretiniekiem ceturto neveiksmi pēc kārtas.

"Auda" izvirzījās vadībā 33.minūtē, kad Vladimirs Stepanovs bija pirmais pie atlēkušās bumbas mājinieku vārtu priekšā un raidīja to pēc tam garām "Super Nova" vārtsargam.

Savukārt otrajā puslaikā 78.minūtē "Auda" panāca 2:0, ar spēcīgu sitienu Salaspils komandas vārtos bumbu raidot Melejam Diaņam.

Pirmajā aplī abu komandu savstarpējā spēlē meistarsacīkšu ievadā ar 2:0 uzvarēja "Auda".

Trešdien "Liepāja" mājās uzņems "Metta" komandu un "Daugavpils" savā laukumā cīnīsies ar "Tukums 2000"/"Telms", bet ceturtdien Rīgā būs RFS un "Valmieras" duelis, kā arī sezonas pirmajā spēlē uz dabīgā seguma laukuma "Jelgava" savu līdzjutēju priekšā spēkosies ar līderi "Riga".

Turnīra tabulas augšgalā ar 23 punktiem deviņās spēlēs ir "Riga", otro vietu ar 19 punktiem deviņās cīņās ieņem RFS, 16 punkti ir "Liepājai", bet 15 punkti desmit spēlēs - "Audai". 14 punkti deviņās spēlēs ir "Valmierai", 11 punkti deviņās cīņās ir "Jelgavai", desmit punktus astoņās spēlēs sakrājusi "Metta", bet septiņi punkti deviņās spēlēs ir "Tukums 2000"/"Telms" komandai. Sešus punktus desmit mačos iekrājusi Salaspils "Super Nova" deviņās cīņās, bet "Daugavpils" deviņos dueļos tikusi pie pieciem punktiem.

Iepriekšējā sezonā pirmo reizi vēsturē par čempioniem kļuva valmierieši, sudrabu izcīnīja "Riga", bet bronzu - RFS, kamēr Latvijas kausa izcīņā uzvarēja "Auda".

Čempions noskaidrosies pēc četros riņķos aizvadītām 36 spēļu kārtām. Kopumā notiks 180 spēles.

2023.gada sezonā Latvijā pirmo reizi tiek izmantota video tiesneša asistenta (VAR) sistēma.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!