Foto: Shutterstock

Svētdien no gūtajiem ievainojumiem miris Azerbaidžānas žurnālists, kuru piekāvuši neidentificēti uzbrucēji pēc komentāru apmaiņas par futbola spēli komentāros ''Facebook'', bojā gājušā māsa pastāstījusi ''Turan'' ziņu aģentūrai.

30 gadus vecais Rasims Alijevs kā foto un videožurnālists sadarbojās ar daudziem interneta medijiem. Strīds izcēlās starp viņu un vīriešu grupu par nesen notikušo Kipras un Azerbaidžānas klubu komandu spēli.

Alijevs pēc 6. augusta spēles kritizēja Azerbaidžānas kluba ''Gabala'' uzbrucēju Džavidu Huseinovu, kurš pēc mača ar Kipras klubu Limasolas ''Apollon'' demonstrējis Turcijas karogu un apzināti rādījis žurnālistam agresīvu žestu.

Vēlāk Alijevs paudis, ka ''Huseinovs nav zinājis kā uzvesties'', un viņam nevajadzētu spēlēt Eiropā.

Vēl pirms nāves Alijevs ''Turan'' aģentūrai paspēja izstāstīt, ka saņēmis uzbrūkošus komentārus. Viņš saņēmis telefona zvanu no personas, kas stādījās priekšā kā futbolista radinieks, kurš sākumā viņu apvainojis, taču vēlāk pārzvanījis un samierinošā tonī uzaicinājis sestdien kopīgi iedzert tēju.

Alijevs paspēja izstāstīt, ka uz tējas dzeršanu ieradies viens, taču viņam uzbrukuši pieci vai seši vīrieši. Vēlāk no gūtajiem savainojumiem Alijevs nomira intensīvās terapijas palātā, kad viņa veselības stāvoklis strauji pasliktinājās.

Valsts prezidents Ilhams Alijevs izdevis rīkojumu notikušo ''objektīvi izmeklēt''.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!