Foto: AFP/Scanpix
Meksikā sistībā ar gaidāmo Konfederāciju kausa izcīņu izraisījies korupcijas skandāls, kurā iesaistīti policijas pārstāvji, ziņo vietējie mediji.

Tuvojoties šim futbola turnīram, kurā spēlē astoņu valstu izlases, to skaitā Meksikas, šajā Centrālamerikas valstī ievērojami palielinājies pieprasījums pēc Krievijas vīzām, un policisti, kas apsargā Krievijas vēstniecību Mehiko, ir ņēmuši kukuļus no vīzu pieprasītājiem.

"Mēs vērsām vietējo varas iestāžu uzmanību uz šo faktu un palūdzām veikt izmeklēšanu, kuras rezultātā divi policisti ir atlaisti, bet vēl viena izmeklēšana vēl nav pabeigta," aģentūrai "RIA Novosti" atklājis Krievijas konsuls Meksikā Dmitrijs Bolbots.

Kā norāda FIFA, turnīra rīkotāji un vēstniecība, futbola līdzjutējiem, kas vēlas apmeklēt šīs sacensības, nav nepieciešamas vīzas iebraukšanai Krievijā, tam pietiek ar tā saukto "līdzjutēja pasi". Policisti, kas iejaukti šajā skandālā, to nav zinājuši un pieprasījuši naudu no vīzu gribētājiem.

Konfederāciju kauss tradicionāli notiek gadu pirms Pasaules kausa izcīņas finālturnīra valstī, kas uzņem nākamo pasaules čempionātu. Šogad Konfederāciju kauss no 17. jūnija līdz 2. jūlijam risināsies Krievijā, turnīra spēles uzņems Maskava, Sanktpēterburga, Kazaņa un Soči.

Konfederāciju kausā spēlē astoņu valstu komandas - kontinenta čempioni, turnīra rīkotāji un pašreizējie Pasaules kausa īpašnieki.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!