Foto: EPA/Scanpix/LETA

Minhenes "Bayern" klubs sestdien 30.reizi vēsturē kļuva par Vācijas čempionu, Dormundes "Borussia" mājās apspēlējot "Leipzig".

Dortmundes "Borussia" savā laukumā apspēlēja "Leipzig" ar 3:2 (1:0).

Septītajā minūtē Marko Reiss mājiniekus izvirzīja vadībā ar 1:0, bet 51.minūtē Džeidons Sančo rezultāta starpību dubultoja - 2:0.

Titula pretendenti atspēlējās otrajā puslaikā, kad 63.minūtē precīzs bija Lukasa Klostermaņa un 77.minūtē - Dani Olmo sitiens.

Uzvaras vārtus guva un Leipcigas futbolistu pēdējās cerības uz titulu 87.minūtē ar saviem otrajiem vārtiem spēlē sagrāva Sančo.

Tādējādi "Bayern" jau pirms vakara mača mājās ar Menhengladbahas "Borussia" 30.reizi kluba vēsturē un devīto reizi pēc kārtas kļuva par Vācijas čempioni.

"Bayern" uzvarētāju svinības atstāja pēcspēlei, mājās ar 6:0 (4:0) sagraujot Menhengladbahas "Borussia".

"Hat-trick" pirmajā spēlē pēc čempionu titula iegūšanas sasniedza Roberts Levandovskis, kurš izcēlās mača 2., 34. un 66.minūtē. Pa vieniem vārtiem pievienoja Tomass Millers 23.minūtē, Kingslijs Komans 44.minūtē un Līrojs Sanē 86.minūtē.

Pēdējie vārti tika gūti, jau spēlējot mazākumā. Mača 75.minūtē par rupju paņēmienu no laukuma ar sarkano kartīti tika nodzīts Tangijs Nianzu.

Citā medaļu pretendentu mačā "VfL Wolfsburg" mājās pieveica Berlīnes "Union" - 3:0 (1:0).

Visus trīs vārtus uzvarētāju labā mača 12., 63. un 90.minūtē guva horvāts Josips Brekalo.

"Bayern" pēc 32 spēles ar 74 punktiem par desmit punktiem apsteidz "Leipzig", bet 60 punkti ir "Wolfsburg". 58 punktus sakrājusi Dortmundes "Borussia", 56 punkti 31 duelī ir Frankfurtes pie Mainas "Eintracht", bet labāko sešinieku ar 51 punktu noslēdz Leverkūzenes "Bayer".

2019./2020.gada sezonā uzvarēja "Bayern", sudraba medaļas izcīnīja Dortmundes "Borussia", bronzas - "Leipzig" futbolisti.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!