Foto: Reuters/Scanpix

Par pirmo 2013./2014.gada sezonas UEFA Čempionu līgas finālisti otrdien kļuva Madrides "Real", kas divu spēļu summā pārliecinoši pārspēja pašreizējos turnīra čempionus Minhenes "Bayern".

Atbildes spēlē Minhenē "Real" izcīnīja uzvaru ar 4:0 (3:0), bet divu spēļu summā sagrāva "Bayern" ar 5:0. "Real" Čempionu līgas finālā iekļuvusi pirmo reizi kopš 2002.gada.

Jau no pirmajām minūtēm bumbu vairāk kontrolēja "Bayern" komanda, kurai gan uzreiz neizdevās izspēlēt vārtu gūšanas momentus. "Real" atbildēja ar pretuzbrukumiem, un pēc viena no tiem tika nopelnīts stūra sitiens. Luka Modričs veiksmīgi centrēja bumbu soda laukumā, un Serhio Ramoss 16.minūtē ar galvu panāca rezultātu 1:0. "Real" turpināja uzbrukt, un trīs minūtes vēlāk pēc Tonija Krosa pārkāpuma madridieši varēja izpildīt brīvsitienu. Anhels di Marija raidīja bumbu soda laukumā, un vēlreiz Ramoss bija pirmais pie tās, panākot viesiem divu vārtu pārsvaru.

Nākamajās minūtēs Krištianu Ronaldu un Franks Riberī apmainījās ar bīstamiem sitieniem pa pretinieku vārtiem, taču bumbas lidojas garām vārtiem. "Bayern" mēģināja uzbrukumā spēlēt pacietīgi, kontrolējot bumbu, taču 34.minūtē iekrita kārtējā "Real" pretuzbrukumā, kura noslēgumā Garets Beils piespēlēja Ronaldu, un viņš guva savas komandas trešos vārtus. Pirmais puslaiks noslēdzās ar 3:0 Madrides komandas labā.

Minhenes komanda otrajā puslaikā turpināja daudz vairāk kontrolēt bumbu, līdz beidzot Riberī 60.minūtē pats izkārtoja sev momentu uzbrukumā, tomēr sitiens neizdevās un Ikers Kasiljas bumbu tvēra. Drīz pēc tam Kross "uzšāva" no tālas distances, bet vārtsargs visu redzēja. Vēlāk labi momenti bija Mario Gēcem un vēlreiz Krosam. 90.minūtē Ronaldu realizēja tiešo brīvsitienu, izmantojot paviršu "Bayern" spēlētāju sieniņu, un pielika treknu punktu šim mačam.

Ronaldu šajā mačā guva 16. vārtus šī gada Čempionu līgā, kas ir jauns vienas sezonas rekords.

Otra pusfināla pāra pirmajā mačā pagājušajā nedēļā Anglijas vienība Londonas "Chelsea" izbraukumā noturēja neizšķirtu 0:0 ar Madrides "Atletico" no Spānijas. Atbildes spēle Londonā notiks trešdien.

 

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!