Foto: Reuters/Scanpix
Maskavas CSKA jaunpienācējs, Latvijas futbolists Aleksandrs Cauņa pēc komandas uzvaras UEFA Eiropas līgas 1/16 finālā izteicis pateicību trenerim par uzticēšanos un sola spēlēt vēl labāk.

Jau ziņojām, ka Maskavas CSKA, kuram Aleksandrs Cauņa izīrēts uz četriem mēnešiem, Eiropas līgas 1/16 finālā divu spēļu summā ar 2:1 pieveica Saloniku PAOK komandu, iekļūstot astotdaļfinālā. Pirmā spēle Grieķijā beidzās ar CSKA uzvaru – 1:0, otrā Maskavā noslēdzās ar neizšķirtu 1:1.

"Jau no paša sākuma bija jūtams, ka grieķi laukumā iznākuši kā uz pēdējo kauju, jo viņiem noteikti vajadzēja gūt vārtus," tā atbildes spēli Maskavā intervijā "sportbox.ru" raksturoja Cauņa. "Arī aukstums ietekmēja spēles gaitu, taču tas abām komandām bija vienāds, tāpēc novelt vainu uz salu nevar."

Futbolists gan atzina, ka salā spēlēt ir citādi, jo bumbas lidojums mainās."Bumba "uzvedas" citādi," viņš skaidro. "Tāpēc neviens neizdarīja tālos sitienus, jo bumba nelido, pārklājas ar ledus kārtiņu."

Tāpat kā pirmajā mačā Grieķijā arī Maskavā Cauņa tika nomainīts otrajā puslaikā. "Sajutu sāpes gurnā un palūdzu trenerim maiņu," skaidro pussargs. "Došos uz medicīnisko apskati, ceru, ka nekas nopietns nebūs. Kaut kas līdzīgs man atgadījās janvārī Latvijā, tad paveicās, izlaidu tikai nedēļu."

CSKA treneris Leonīds Sluckis par jauno Latvijas futbolistu izteicies atzinīgi, taču pārmetis, ka Cauņa spēlē pārāk piesardzīgi. "Ir tāda lieta," piekrīt Cauņa. "Pirmās oficiālās spēles, turklāt uzreiz Eiropas līga. Saprotu, ka man ar katru maču ir jājūtas pārliecinošāk, tāpēc cenšos strādāt, uzlabot savu spēli. Runāju ar treneri, viņš ieteica darboties asāk – piespēlēt, nebaidīties pašam izdarīt sitienus. Ceru, ka būs arvien labāk un labāk, izveidosies saprašanās ar partneriem. Pagaidām varu tikai pateikties trenerim par uzticību."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!