Foto: AFP/Scanpix

Ļoti pārliecinošu uzvaru Anglijas premjerlīgas futbola mačā sestdien izcīnīja turnīra pašreizējā līdervienība Londonas "Chelsea", kas savā laukumā ar 6:0 (4:0) sagrāva citu Londonas klubu "Arsenal".

Zīmīgi, ka "Arsenal" galvenajam trenerim Arsēnam Vengeram šī bija 1000.spēle pie Londonas kluba stūres.

Mača rezultāts tika atklāts jau piektajā minūtē, kad vārtus guva Samuels Eto, bet pēc divām minūtēm rezultātu dubultoja vāciešu pussargs Andrē Širle. Pēc noteikumu pārkāpumu dueļa 15.minūtē "Arsenal" bija spiesti palikt mazākumā, jo sarkano kartīti nopelnīja Kīrans Gibss, lai gan vainīgs patiesībā bija viņa komandas biedrs talantīgais Anglijas izlases pussargs Alekss Oksleids-Čemberlens, kurš soda laukumā nospēlēja ar roku.

Sekojošo 11 metru soda sitienu pēcāk realizēja beļģis Edens Azārs, bet otrā puslaika izskaņā jau ceturtos vārtus guva brazīlietis Oskars.

Mača 66.minūtē Oskars bija precīzs vēlreiz, bet gala rezultātu 71.minūtē uzstādīja ēģiptiešu pussargs Mohameds Salahs.

Šī ir pirmā reizē kopš 1960.gada, kad "Arsenal" kādā no Anglijas premjerlīgas mačiem zaudējusi sešus vārtus Londonā.

Pateicoties panākumam, "Chelsea" izdevies nostiprināties turnīra vadībā - 69 punkti 31 spēlē, bet tai ar 29 mačos iekrātiem 62 punktiem seko "Liverpool", kamēr "Arsenal" ir tikpat punktu 30 cīņās.

Mančestras "City" ir ceturtie - viņiem izdevies iekrāt 60 punktus 27 spēlēs, bet pašreizējie valsts čempioni Mančestras "United" ar 48 punktiem 29 cīņās ieņem vien septīto vietu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!