Foto: F64

Koronovīrusa izplatības dēļ Latvijas futbola izlase marta beigās, visticamāk, neaizvadīs pārbaudes spēli pret Sanmarīno valstsvienību, trešdien paziņoja Latvijas Futbola federācijas (LFF) ģenerālsekretārs Edgars Pukinsks.

Latvijas un Sanmarīno spēle bija paredzēta 31. martā Sanmarīno stadionā, un tā butu galvenā trenera Daiņa Kazakeviča otrā spēle. Jaunā trenera debija paredzēta 26. martā viesos pret Melnkalni.

"Cerams, ka Latvijas futbols tiešā veidā necietīs no epidēmijas. Šobrīd zem jautājuma ir spēle pret Sanmarīno. Esam savu bažu izteikuši un oficiāli vērsušies gan pie Sanmarīno federācijas, gan pie UEFA. Tuvākā laikā – divu dienu laikā – līdz 13. martam tiks pieņemts lēmums par šo spēli. Bet par 90% izskatās, ka šis jautājums tiks atrisināts ar spēles atcelšanu," trešdien Latvijas futbola virslīgas sezonas atklāšanas pasākumā sacīja Pukinsks.

Līdz ar koronavīrusa un tā izraisītās slimības "Covid-19" izplatīšanos LFF ieviesusi vēl vienu drošības pasākumu. Ņemot vērā UEFA vadlīnijas un ieteikumus, Latvijas futbola čempionāta spēlēs uz laiku nebūs rokasspiediena procedūra pirms spēles.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!