Foto: F64

Pie kārtējā panākuma Latvijas "SMScredit.lv Virslīgas" futbola čempionāta mačos pirmdien tika Daugavpils "Daugava", kas savā laukumā ar 3:2 (1:1) apspēlēja "Jūrmalu".

Mača 15.minūtē rezultātu atklāja "Daugavas" pussargs Vladimirs Volkovs, taču puslaika izskaņā jūrmalnieki rezultātu izlīdzināja, kad izcēlās urugvajiešu uzbrucējs Djego Silva.

Otrā puslaika ievadā Daugavpils komandu atkal vadībā izvirzīja pieredzējušais Jevģenijs Kosmačovs, bet 69.minūtē trešos vārtus jūrmalnieku labā guva Kirils Ševeļovs. Tiesa, vienā no pretuzbrukumiem "Jūrmala" pamanījās rezultāta starpību samazināt līdz minimumam, kad vārtus 86.minūtē guva argentīnietis Benito Montalvo, bet piejūras vienībai panākt neizšķirtu atlikušajā laikā vairs neizdevās.

Šis mačs norisinājās Daugavpilī, kaut spēles saimnieki skaitījās "Jūrmala".

Pēdējā laikā neveiksmīgi spēlējošais "Jūrmalas" klubs iepriekšējos 14 mačos ticis vien pie viena punkta, tomēr vienība jau pavēstījusi, ka finansiālās problēmas tai ir aiz muguras, turklāt drīzumā tā dosies uz treniņnometni Austrijā.

Savukārt Daugavpils klubs zaudējis nav jau iepriekšējos sešos virslīgas mačos, šajā laikā tiekot pie 14 punktiem.

Šī abām komandām būs trešā savstarpējā spēle šosezon. Arī iepriekšējie divi mači notika Daugavpilī, mājiniekiem svinot panākumus ar rezultātu 2:0 un 1:0.

Kā zināms, Daugavpils "Daugava" vēl tikai ceturtdien aizvadīja UEFA Eiropas līgas kvalifikācijas turnīra pirmās kārtas maču, kurā izbraukumā ar 1:2 atzina pagājušās sezonas Farēru salu čempionāta sestās vietas ieguvēju Leirvīkas "Vikingur Gota" pārspēku. Abu komandu atbildes mačs ceturtdien tiks aizvadīts Slokā.

Kā ziņots, pirmajos šīs kārtas mačos svētdien "Metta"/LU savā laukumā nospēlēja neizšķirti 1:1 (1:1) ar "Daugavpils" komandu, bet Jūrmalas "Spartaks" savā laukumā cīnījās 1:1 (0:1) ar "Jelgavu".

Vēl svētdien pēdējā laikā neveiksmīgi spēlējošajai "Liepājai" bija plānots uzņemt kopvērtējuma līderus Rīgas "Skonto", tomēr Rīgas klubs spēlētāju boikota dēļ uz šo cīņu neieradās. Paredzams, ka "Skonto" saņems tehnisko zaudējumu ar rezultātu 0:3.

Tikmēr Rīgas "Daugavas" un "Ventspils" cīņa ir pārcelta uz pagaidām nenoteiktu laiku.

Pirms vēl oficiāli "Skonto" saņēmusi tehnisko zaudējumu turnīra kopvērtējumā līderpozīcijā ar 46 punktiem 18 mačos atrodas "Skonto" komanda, kurai ar 41 punktu 19 cīņās seko "Ventspils", bet 40 punkti ir Daugavpils "Daugavai". Ceturto vietu ar 35 punktiem ieņem "Jelgava", kurai ar 31 punktu 18 mačos seko "Liepāja".

Sesto vietu ar 27 punktiem ieņem "Spartaks", tam ar 20 punktiem seko Rīgas "Daugava", bet vēl par četriem punktiem mazāk ir "Daugavpils" vienībai. Tikmēr 11 punktus iekrājusi "Metta"/LU, kurai ar sešiem punktiem seko "Jūrmala".

Kā ziņots, dienu pirms jaunās sezonas sākuma licencētas startam sacensībās bija astoņas no desmit komandām, jo LFF sākotnēji licences atteica pērnās sezonas otrajam un trešajam spēcīgākajam klubam - "Skonto" un Daugavpils "Daugavai". "Skonto" komanda pie starta virslīgā sākotnēji netika pielaista nenokārtoto parādsaistību dēļ, bet "Daugavai" licence netika piešķirta, jo tai nav izveidota kluba struktūrā iekļauta jaunatnes akadēmija. Tomēr dienu pirms čempionāta sākuma LFF Apelācijas komisijas sēdē abu klubu apelācijas tika apmierinātas, tiem tādējādi saņemot kārotās licences.

Tāpat "Skonto" un "Jūrmalas" komandas nenokārtoto parādsaistību dēļ bija saņēmušas aizliegumus reģistrēt jaunus futbolistus. "Jūrmalai" gan šāds aizliegums 20.jūnijā, kad sākās vasaras pāreju periods, tika atcelts, bet "Skonto" vienībai tas tuvākajos mēnešos, visticamāk, nenotiks.

Turnīrā komandas sacentīsies četros apļos.

Kā ziņots, aizvadītajā sezonā Latvijas virslīgā piekto reizi vēsturē triumfēja "Ventspils" komanda, aiz sevis atstājot "Skonto" un Daugavpils "Daugavu". Tikmēr vietu virslīgā zaudēja desmitās vietas ieguvēji Ilūkstes NSS, kurus šajā sezonā nomainījuši pirmās līgas uzvarētāji "Daugavpils". Savukārt pārspēlēs par vietas saglabāšanu augstākajā līgā virslīgas devītā spēcīgākā komanda "Metta"/LU uzvarēja pirmās līgas otrās vietas ieguvēju "Gulbeni".

Tikmēr pēc "Liepājas metalurga" kluba likvidēšanas šīs pilsētas pārstāvniecību čempionātā pārņēmis jaundibinātais klubs "Liepāja".

    Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!